Laddar Evenemang

Bundsen & Färdmar bollar HTBQ-tematik i svensk film
Möt regissören och manusförfattaren Mikael Bundsen i ett samtal med producenten och regissören David Färdmar om synen på HBTQ i svensk film. Varför är det så ont om svenska filmer med HBTQ-personer i huvudhandlingen? Finns det en ny berättelse, utöver att ”komma ut”? Hur skildras homosexuella? Hur undviker man stereotypa skildringar?

Samtalet hålls i Film i Västs lokaler på Kungsgatan 7 i Göteborg, onsdagen den 30 oktober klockan 18.00-20.00.

Mikael Bundsen har regisserat fem kortfilmer och är nu aktuell med filmen Den ofrivillige aktivisten, som är nominerad till en Walesisk BAFTA för bästa kortfilm. En film som möjliggjordes efter hans vinst som första svensk någonsin av prestigefyllda hbtq-filmpriset Iris Prize. Filmen finns också på SVTPlay. Här kan du läsa mer om Mikaels filmer.

David Färdmar är regissör och producent (men även rollsättare) i en lång rad filmer som firat stora framgångar på internationella HBTQ-festivaler. Bland andra Vi finns inte längre och Vi skulle bli bra föräldrar. David är nu aktuell med sin första långfilm Are We Lost Forever. Hans film Love hittar du här. Här kan du läsa mer om Davids filmer.

Här är ett urval trailers till Mikaels och Davids filmer:

Mamma vet bäst
LOVE
Getingdans
Ett Sista Farväl
Vi skulle bli bra föräldrar
Vi Finns Inte Längre

Share This Story, Choose Your Platform!