I dag är det svensk biopremiär för Alingsåsinspelade LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta. Filmdebuterande Tina Mackic (Sommarskuggan) står för regi, Mattias Grosin och Henrik Engström för manus, och i rollerna som Lasse och Maja återser vi Nils Kendle och Polly Stjärne som spelade i senaste publiksuccén LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet. SF Studios, Jonathan Ridings, producerar i samproduktion med Film i Väst.

LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta ställs Lasse och Maja inför sitt svåraste fall hittills. För att lösa mysteriet slår de sig ihop sig med den pensionerade, och vresige, mästertjuven Lillie Ragnarsson, som spelas av Suzanne Reuter med Henrik Hjelt i rollen som polismästare i Valleby.

29 böcker har hittills getts ut om LasseMajas Detektivbyrå, skapad av författaren Martin Widmark och illustratör Helena Willis.

Alla i Valleby ser fram emot Vallebydagen när en tjuv plötsligt slår till och utför en serie stölder. Efter sig lämnar tjuven symboler kopplade till stjärntecken och rymden. Stölderna verkar gå ut på att förstöra Vallebydagen. Lasse och Maja kastar sig över fallet och engagerar den vresiga mästertjuven Lilli Ragnarsson som expert i utredningen, som snart utvecklar sig till en katt-och-råtta-lek där tjuven alltid tycks ligga steget före. Men vem är egentligen denna listiga mästertjuv och vilket är hens motiv? Kommer Lasse och Maja att lyckas knäcka gåtan och stoppa tjuven innan hela Vallebydagen ställs in?

Här kan du läsa recensioner.