Crazy Pictures första långfilm Den blomstertid nu kommer blev en stor succé i såväl Sverige som resten av världen när den hade premiär för 3 år sedan. Nu närmar sig inspelningen av filmkollektivets nya storsatsning, äventyrsfilmen UFO Sweden, som beräknas ha biopremiär julen 2022. Filmen produceras av Crazy Pictures i samproduktion med Film i Väst. Delar av postproduktionen görs i Västra Götaland.

När en fosterhemsplacerad tonårsrebell misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av UFO:n tar hon hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen.

Så lyder pitchen till Crazy Pictures nya äventyrsfilm. Idén fick filmkollektivet i samband med att de hörde talas om att det fanns en förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

– Vi förstod att de arbetade med att utreda och forska kring oförklarliga fenomen och blev helt tagna. Vi kände en enorm fascination för dels UFO-Sverige som förening men också för den värld fylld av ufo-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken “tänk om de hittar något”, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Crazy Pictures beskriver UFO Sweden som kärleksbarnet mellan Arkiv X och Stranger Things, rakt ner i östgötamyllan.

– UFO Sweden kommer bli ett spännande mysterium, lika spektakulärt som mänskligt, som vi hoppas får tittaren att om vartannat dra på smilbanden och nagla fingrarna i biofåtöljen, säger Victor Danell på Crazy Pictures.

I september startar den omfattande inspelningen av filmen i Norrköping men redan nu är förberedelserna i full gång. Samproducenter är SF Studios, Film i Väst och SVT och filmen har också stöd från Norrköpings filmfond. REinvent ansvarar för filmens internationella försäljning.

Filmen beräknas gå upp på bio julen 2022.

Crazy Pictures
Crazy Pictures är ett filmkollektiv från Norrköping som gjort sig kända för sina actionladdade kortfilmer “Poesi för fiskar” på Youtube men också för sin debutlångfilm “Den blomstertid nu kommer” som sågs av 115 000 svenskar på bio och såldes till över 100 länder. Under sina 13 år som produktionsbolag har de byggt ett välkänt varumärke i filmsverige men också en stor fanbase på internet.