Julen 2021 blir det premiär på nya Bamse-filmen: Bamse och vulkanön. Filmen produceras av Nordisk Film Production i samproduktion med Film i Väst, SVT, SluggerFilm, Nordisk Film Distribution med marknadsstöd av Svenska Filminstitutet. Bamse och vulkanön distribueras av Nordisk Film och har biopremiär julen 2021. Johan Glans är Lille Skutt när Bamse blir tre nya långfilmer.

Nordisk Film är i full gång med produktionen av Bamse och Vulkanön, som blir först ut i en ny filmtrilogi baserad på Bamses fantastiska värld.

När andra filmproduktioner tvingas till drastiska och smärtsamma åtgärder som att stänga ner eller skjuta upp, så har arbetet med produktionen av nya Bamse-filmen i princip fortsatt enligt plan. Animationsfilm är i mångt och mycket något som är möjligt att skapas på datorer och arbetsplatser hemifrån. Så animationsteamet, under ledning av Gullspira-belönade Christian Ryltenius, kan arbeta vidare utan avbrott, trots oroliga tider i världen.

– Just nu skapas fantastiska miljöer och otroligt fina bilder till vad som kommer bli ett riktigt äventyr för hela familjen. De tre tidigare filmerna om Bamse och hans vänner har setts av över en miljon människor på bio, så det känns väldigt fint att kunna ge alla barn och barnfamiljer ytterligare en film från en värld fylld med karaktärer som vi alla är uppväxta med och älskar, säger Calle Marthin, produktionschef på Nordisk Film.

Bamse och Vulkanön är den största enskilda satsningen på animationsfilm i Sverige och den är en nystart för filmerna om Bamse, Skalman och Lille Skutt. För regi står Christian Ryltenius (Gullspiravinnare 2019, regissör för tidigare Bamsefilmer och Pelle Svanslös, samt tidigare samarbete med Per Åhlin). Producent är Johanna Bergenstråhle på Nordisk Film.

Filmproduktionen är i full gång på SluggerFilm i Malmö där tecknare, storyboardartister och övrigt team fortsatt kan jobba hemifrån för att skapa nya fantastiska bilder till den nya filmen.

– I den nya filmtrilogin arbetar vi dedikerat för att skapa ett nytt och djupare filmuniversum, och för att lyfta och ta tillvara humorn som finns i Bamses värld. Och därför är jag omåttligt stolt över att få presentera att Johan Glans kommer gestalta Lille Skutt. Det är en verklig ynnest att få arbeta med en så varm, rolig och lekfull röst som Johans, jag längtar efter att alla andra ska få höra det vi i produktionen lyckligt får lyssna på just nu, säger Johanna Bergenstråhle.

– Jag tycker det är så himla roligt att få vara Lille Skutt! Bamse är en så stor del av både min och mina barns uppväxt. Vem älskar inte Lille Skutt? Jag vet inte riktigt varför de tycker att jag passar i rollen. Förmodligen är det på grund av min macho-image. Jag antar att Persbrandt var upptagen, säger Johan Glans.

Synopsis: Just som allt verkar vara lugnt och skönt hemma hos Bamse och hans vänner kommer ett nödanrop från Skalmans gamla forskarkollega, biologen Beanka, som mystiskt verkar ha försvunnit på en forskningsresa. Trots att Lille Skutt darrande försöker förklara varför det alltid är dumt att åka på äventyr man inte riktigt vet hur det skall sluta, ger sig våra vänner ut på ett räddningsuppdrag som tar dem förbi hungriga vargar, själviska skurkar och livsfarliga vulkanutbrott. I hasorna har de dessutom en ny antagonist i Bamses värld – den mer än självgoda och självförhärligande småtjuven Kattja som i Bamse och Vulkanön gör sitt intåg i Bamses värld.