Den tunisiska regissören Kaouther Ben Hanias långfilm Aala Kaf Ifrit (även känd som La Belle et la Meute och Beauty and the Dogs) har tagits ut till tävlan i Un Certain Regard vid den sjuttionde filmfestivalen i Cannes.

Filmen handlar om Myriam, en ung tunisisk student som efter en kväll på en nattklubb blir våldtagen av tre poliser. Fast besluten att ställa förövarna inför rätta trotsar Myriam sitt trauma och beslutar sig genast för att anmäla övergreppet innan bevisen försvinner.

Kaouther Ben Hania föddes i Sidi Bouzid i Tunisien. Hon är regissör och manusförfattare med bas i Paris. Hon har studerat film i Tunisien och Paris. Hon har gjort en rad kortfilmer som visats på flera internationella festivaler. Hon har också gjort dokumentären Imams Go to School, som vann pris vid IDFA 2010 och som visats i Vancouver, Dubai, Amiens bland annat. Hennes första långfilm är Challat of Tunis. För foto svarar de svenska fotograferna Johan Holmqvist och Nestor Salazar.

Filmen är en samproduktion mellan Cinetelefilms (TN), Tanit Films (FR), Laika Film & Television (Andreas Rocksén), Chimney och Film i Väst. Den har stöd från Svenska Filminstitutet och har utvecklats med stöd från Malmö Arab Film Festival. Beauty and the Dogs distribueras i Sverige av Folkets Bio och kommer att ha premiär i Sverige under hösten 2017.

Läs mer om Cannesfestivalen här.