Barnfilmen Nelly Rapp – Monsteragent har blivit uttagen att tävla om en Kristallbjörn i sektionen Generation Kplus under Berlins filmfestival 2021. Priset hyllar filmprestationer riktat till den yngre publiken. Filmen är regisserad av Amanda Adolfsson och har producerats av SF Studios, Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, med stjärnskottet 11-åriga Matilda Gross i huvudrollen som Nelly Rapp. Filmen är inspelad i Kungälv och samproducerad med Film i Väst.

– Vi gratulerar alla bakom den fina filmen till att ha blivit uttagen till en av de finaste festivaler som en barn- och ungdomsfilm kan hamna på. Film i Väst har de senaste åren gjort en stor satsning på filmer för denna publik och Nelly Rapp följer de två föregående årens Sune-filmer samt Gordon och Paddy i spåren. Extra roligt att filmen är inspelad i Västra Götaland, säger Kristina Börjeson, Produktionschef på Film i Väst.

Om Nelly Rapp – Monsteragent Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

I filmen gör den unga talangen Matilda Gross filmdebut i huvudrollen som Nelly Rapp. I rollerna ingår också de kända svenska skådespelarna Johan Rheborg, Björn Gustafsson, Lily Wahlsteen och Marianne Mörck, som fick en Guldbaggenominering till bästa kvinnliga biroll 2021.

Nelly Rapp – Monsteragent produceras av SF Studios producenterna Jon Nohrstedt (Borg, Bamse-trilogin), som vann en vann en Gullspira på Guldbaggegalan 2021 för sina insatser inom svensk barnfilm, och Niklas Larsson (Red Dot, Alex, Sagasagor). Filmen regisseras av Amanda Adolfsson (Unga Sophie Bell, Eagles). Sofie Forsman (Bamse och häxans dotter) har skrivit manuset baserat på de populära romanerna av Martin Widmark med illustrationer av Christina Alvner. Filmen hade biopremiär i oktober 2020 och tog sig direkt upp som etta på biotoppen och har sedan dess vunnit två Guldbaggar för bästa smink/mask och bästa kostym. Filmen hade PVOD-premiär på SF Anytime i december.

– Jag är så glad och stolt över att filmen kommer att visas på filmfestivalen i Berlin! Jag älskar den här festivalen och uppskattar att den också fokuserar på den unga publiken. Det blir så spännande att se hur filmen kommer att tas emot av den unga juryn, säger Amanda Adolfsson, regissör.

– Vi är så glada att Nelly Rapp – monsteragent har nominerats till Berlinale Generation Kplus Crystal Bear 2021. Det är en film som ska ta sin unga publik till en värld som känns helt ny och spännande, ett universum som ingen har sett tidigare. Framgången med den här filmen är resultatet av starkt lagarbete både framför och bakom kameran, fantastiska skådespelarinsatser och en lysande regissör”, ​​säger Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, producenter på SF Studios.