Unga Astrid av Pernille Fischer Christensen är utvald att visas i sektionen Berlinale Special Gala på Berlin International Film Festival, 15-25 februari. Filmen är delvis inspelad i Västra Götaland och produceras av Avanti och Nordisk Film Production i samproduktion med bland andra Film i Väst.

 När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

I huvudrollen som Astrid ser vi Alba August, som också är uttagen som Shooting Star under festivalen, vilket meddelats tidigare. I andra roller ser vi bland andra Trine Dyrholm, Magnus Krepper och Maria Bonnevie.

 Unga Astrid är regisserad av Pernille Fischer Christensen (En såpa, En familj) och producerad av Anna Anthony och Maria Dahlin på Avanti samt Lars G. Lindström på Nordisk Film Production Sweden i samproduktion med bland andra Film i Väst och med stöd från Svenska Filminstitutet. För manus står Pernilla Fischer Christensen och Kim Fupz Aakeson (En såpa, Förbrytelser).

 

Filmen får svensk premiär hösten 2018 och distribueras av Nordisk Film. Internationell säljagent är TrustNordisk.
Sedan tidigare är Linda Hambäcks Gordon och Paddy, även den samproducerad med Film i Väst, uttagen till Generation K vid Berlinale.

 

www.berlinale.de