Tre av Film i Västs samproduktioner har tagits ut till filmfestivalerna i Rotterdam och Clermont-Ferrand. De tre är Jacob Frösséns The Heart is a Drum och Corneliu Porumboius The Whistlers  samt Sorry not Sorry av Julia Thelin.

Rotterdam:

Voices: The Heart is a Drum av Jacob Frössén
Efter ett misslyckat förhållande med en svensk tjej sommaren 1971 återvänder Klaus Dinger hem till Düsseldorf. Här finner han tröst i trummorna och lever ut sin längtan efter att en dag återse sin förlorade kärlek. I ett repetetivt, hypnotiskt beat visualiserade han känslan av att aldrig ge upp och lät sin hjärtesorg pulsera ut via band som NEU! och La Düsseldorf. Det unika beatet, ”motorik”, smittade snabbt av sig i musikvärlden. Genom arkivmaterial och personliga intervjuer med musiker som bland andra Iggy Pop, Bobby Gillespie (Primal Scream), Gudrun Gut och Stephen Morris (Joy Division/New Order) följer filmaren Jacob Frössén de fascinerande spåren efter Klaus Dinger.

Voices: The Whistlers av Corneliu Porumboiu
Filmen handlar om den rumänske polisofficeren Cristi, som kommer till La Gomera, en av Kanarieöarna. Han är tjallare för maffian och på väg till ön för att lära sig det uråldriga visselspråket. I Rumänien står han under polisbevakning och genom att lära sig detta kodade språk kan han fortsätta kommunicera med maffian för att få Zsolt ur fängelset. Zsolt är den ende som vet var 30 miljoner Euro är gömda….

Clermont-Ferrand

Sorry not Sorry av Julia Thelin
Feride är ensam i sommarnatten. Hon har varit på fest med sina kompisar och på vägen hem tar hon en omväg ner till vattnet. Där får hon syn på ett gäng unga killar som varit ute och supit i en fin, gammal träbåt. Killarna skrålar vårsånger i avancerade stämmor samtidigt som de närmar sig stranden där Feride står. Filmen vann Startsladdens publikpris vid Göteborg Film Festival 2019