I fredags kväll tog Jens Liens TV-drama VIVA HATE hem det prestigefyllda Prix Europa för Bästa dramaserie vid en gala i Berlin. Serien är producerad av Anagram i samproduktion med SVT och Film Väst.

Manus till Viva Hate är skrivet av Peter Birro och TV-dramat utspelar sig i Göteborg 1991 och handlar om musik och ung, desperat kärlek. Det är en färgstark historia om fyra unga killar som spelar i ett band och drömmer om det stora genombrottet. Viva Hate är producerad av Martin Persson och Marcos Hellberg.

I huvudrollerna syns Tom Ljungman, Anna Åström, Lena Endre och Peter Andersson.

På Prix Europa vann Viva Hate förstapriset i kategorin TV Fiction, för Bästa dramaserie. Juryns motivering lyder:

Publiken kommer ända in på skinnet på huvudpersonerna, vi andas tillsammans med dem i ren förtjusning. Serien ger oss en varmhjärtad komedi med fyrverkeriliknande passion och rytm. Det magnifika manuset går fram med en extraordinär kraft och regin lägger till en fantastisk fart. Huvudpersonen Daniel vägrar att kompromissa – det är allt eller inget i kampen för att lyckas som ett punkband i Göteborg 1991. Serien börjar som en jordbävning och bara fortsätter därifrån.

Tidigare i år  belönades Viva Hate  på Kristallengalan, för Årets kvinnliga skådespelare (Lena Endre) och Årets manlige skådespelare (Peter Andersson).

Se även här och alla vinnare här.