I februari vann Sara Jordenös dokumentärfilm Kiki  Berlinfestivalens Teddy Awards, det mest prestigefyllda filmpriset i världen för queerfilm. Fredag 19 augusti har den svensk biopremiär. I Kiki skildras sub- och danskulturen voguing som vuxit fram i New York ur HBTQ-rörelsen och drivs av ungdomar som både kräver rätten till självförverkligande och politisk makt.

I kiki-rörelsen finns en fristad från omvärldens rasistiska, homo- och transfobiska förtryck.  Filmen följer rörelsens kamp för att accepteras av samhället men också hur de byggt en fristad tillsammans och finner glädje i dansen. Här finns alternativa familjesystem, mentorskap och vänskap – men även politisk agens och ett sätt att ta makten över sitt liv i och genom den konstform som kallas House and Ball, vars mest kända uttryck är voguing.

Kiki är producerad av Annika Rogell för Story och Lori Cheatle för Hard Working Movies i samproduktion med Film Väst och SVT. Filmen har fått produktionsstöd av Svenska Filminstitutet. Dokumentären har visats vid en lång rad filmfestivaler, bland andra Sundance Film Festival. Kiki distribueras av Folkets Bio.