Trollhätteinspelade Gordon och Paddy av Linda Hambäck är uttagen till Generation, tävlingssektionen för filmer riktade till barn och unga, vid Berlins Filmfestival. Linda Hambäck har producerat filmen tillsammans med Lina Jonsson för Lee Film i samproduktion med bland andra Film i Väst. Filmen får svensk biopremiär 22 december.

Producenten och regissören Linda Hambäck svarar för den första riktigt spännande kriminalhistorien för barn. Långfilmen DEN MYSTISKA STÖLDEN baseras på Ulf Nilsson och Gitte Spees bok Det första fallet efter ett manus av Janne Vierth. Rösterna görs av Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman och Felix Herngren. Handlingen kretsar kring lilla musen Paddy som får ta över ett knivigt fall när kommissarie Gordon går i pension. Två barn har försvunnit och som vanligt är räven huvudmisstänkt. Men frågan är om det är så enkelt. Filmen är animerad av Dockhus Animation i Trollhättan och postproduktionen är förlagd till Trollhättan. Distribution av TriArt Film.

Sedan 1978 har Berlins filmfestival tillägnat en egen sektion för film som riktas till barn och unga, Generation. Syftet är att integrera den yngre publiken i festivalens filmestetiska diskurs och därmed stärka mötet mellan människor av olika generationer.

Läs mer om Berlinale här.