Sällan har Göteborg synts så mycket som när Vår tid är nu, SVT:s största dramasatsning hittills har premiär i dag. 257 av totalt 267 inspelningsdagar har ägt rum i och runt Göteborg och Jonsered på över 150 inspelningsplatser. I stort sett hela teamet, förutom regissörer och producent, kommer från Västra Götaland och härifrån medverkar också över 2 000 statister. Vår tid är nu är producerad av Jarowskij, i en samproduktion mellan Film i Väst, SVT och Viaplay.

Vår tid är nu är en passionerad familjekrönika i 20 avsnitt om kärlek, konflikter och svek med bland andra Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson. Serien är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind. Huvudregissör Harald Hamrell med Molly Hartleb, Anna Zackrisson och Andrea Östlund som avsnittsregissörer. Producent är Susann Billberg.

De tio första avsnitten sänds i SVT1 med start i dag klockan 20.00. Säsong två sänds hösten 2018. Under våren 2018 sänds hela serien på Viaplay.

Måndagen den 7 maj 1945 – andra världskriget är äntligen över och en ny, ljusare tid står för dörren. Mitt i fredsfirandet på Kungsgatan i Stockholm möts två främlingar i en hastig kyss, för att genast skiljas åt igen. Överklassflickan Nina och kökspojken Calle vet inte ännu att deras korta möte kommer att få en omvälvande betydelse i många människors liv.

För familjen Löwander innebär krigsslutet en enorm lättnad. De driver Djurgårdskällaren, en av de finare restaurangerna i hjärtat av Stockholm. Äldste sonen Gustaf har med tveksamma medel lyckats hålla restaurangen vid liv under krigsåren. Han vill fortsätta att driva den precis som familjen gjort i alla tider.

När mellansonen Peter återvänder hem efter kriget upptäcker han att familjens restaurang står på randen till konkurs. Nu krävs stora förändringar som möter de nya tiderna. Är familjens yngsta dotter Nina räddningen? Hon strider för att få öppna nattklubb i restaurangens festvåning, men hennes förälskelse i Calle vänder upp och ner på hennes liv.

Djurgårdskällarens framtid utvecklas till en stormig konflikt i familjen. Men den som fattar de verkliga besluten är mamma Helga, som med hjälp av köksmästare Backe vakar över verksamheten. Nu står hon inför utmaningen att hålla samman familjen och samtidigt säkra restaurangens överlevnad i en ny tid.