Skådespelaren Jonas Karlsson har Emmy-nominerats som Bästa manliga skådespelare för sin roll i TV4 och CMores dramaserie Nattryttarna. Nattryttarna är producerad av Jarowskij i samproduktion med bland andra Film i Väst. Serien är inspelad i Västra Götaland. Serien bygger på den skakande historien om de övergrepp som förekom på ett ridcenter i Sverige under 1990-talet.

Nattryttarna är en överlevnadshistoria och bygger på vittnesmål från de händelser som inträffade på ett ridcenter där unga flickor utnyttjades av en känd hästprofil som också hade sin familj boende på gården. För manus står Ulf Kvensler (Vår tid är nu) och serien har skapats i tätt samarbete med Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott.

I dramaserien Nattryttarna får tittarna följa fyra kvinnor med olika relationer till mannen som driver ridcentret. Huvudrollerna görs av Jonas Karlsson som spelar rollen som hästprofilen tillika pappan i familjen och Hanna Ardéhn som spelar hans äldsta dotter.

Nattryttarna produceras av Emma Nyberg på Jarowskij i samarbete med FEM för TV4 och C More, i samproduktion med Film i Väst och ZDF. Sonja Hermele är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Ulf Kvensler är huvudförfattare av manus och säsongen regisseras av Molly Hartleb (konceptuerande regi) och Julia Lindström (avsnittsregi).

2022 nominerades Sverrir Gudnason i samma kategori för sin roll som Kurt Haijby i En kunglig affär, producerad av StellaNova Film i samproduktion med Film i Väst.

Emmy kan liknas vid tv-produktionernas Oscar och har delats ut sedan 1949.  Emmy Award (svenska: Emmypriset) är ett amerikanskt pris som delas ut till TV-produktioner. Emmypriset kan ses som tv-världens motsvarighet till biofilmernas Oscar. Priserna delas ut av Academy of Television Arts & Sciences (ATAS), National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) och International Academy of Television Arts & Sciences.