SF Studios producerar en ny biofilm om LasseMajas Detektivbyrå i regi av Tina Mackic (Sommarskuggan, LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta). Uppföljaren Lasse-Majas Detektivbyrå – Maskoten som försvann är tänkt att bli en både skrämmande och rolig Halloweenfilm för barn med biopremiär i oktober 2024. Filmen samproduceras med Film i Väst, distribueras av SF Studios och spelas till stora delar in i Västra Götaland.

Rollerna som Lasse och Maja spelas av nya skådespelarna Mario Mustafa och Elma Säterhagen-Lekander och Henrik Hjelt återvänder i rollen som polismästare. Manus är skrivet av Michaela Hamilton och David Wiberg och filmen produceras av SF Studios med Jonathan Ridings som producent. Filmen påbörjar inspelning 4 mars 2024.

– Det känns fantastiskt att återigen få dyka in i LasseMajas universum där det alltid ligger ett mysterium och lurar. Jag ser fram emot att få göra en riktig skrämmande och rolig Halloweenfilm med många spännande inslag för att locka våra unga tittare till biograferna, säger Tina Mackic, regissör.

– Tillsammans med Tina fann vi en form med LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta som vi nu tar till nästa nivå. Vi lägger ytterligare fokus på spänning och äventyr, och kommer göra årets Halloween-film för hela familjen!, säger Jonathan Ridings, producent på SF Studios.

Filmen produceras av SF Studios med producent Jonathan Ridings i samproduktion med Film i Väst och med stöd av Svenska Filminstitutet. SF Studios står även bakom de tidigare filmerna LasseMajas Detek-tivbyrå – Skorpionens gåta (2022), LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet (2020) och LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet (2018).

Författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis bokserie om LasseMajas Detektivbyrå är en av de största barnboksuccéerna genom tiderna. Hittills har 32 böcker getts ut.