Nu är det klart att det blir en tredje säsong av publik- och kritikersuccén Vår tid är nu, som har en rekordpublik på cirka 2 miljoner tittare på varje avsnitt i SVT1 och på SVT Play . Beslut har fattats om att nya avsnitt av den populära serien ska produceras. Det betyder att tittarna får följa familjen Löwander och deras personal i flera år till. Inspelningarna startar i mars nästa år. Serien produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

Den tredje säsongen kommer att utspela sig under de dramatiska åren 1968–1971. Förutom familjen Löwander och deras medarbetare får tittarna också stifta bekantskap med nya karaktärer. Serien är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind, efter en idé av Johan Rosenlind. Huvudförfattare även för säsong tre är Ulf Kvensler, som skriver manus tillsammans med Pernilla Oljelund och Johan Rosenlind.

– Jag är jätteglad över att vi nu fattat beslut om en tredje säsong, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT. Historien om familjen Löwander och deras restaurang mot fonden av det moderna Sveriges framväxt har verkligen slagit an hos tittarna. Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige.

Iréne Lindblad (vd) och Susann Billberg (producent) på Jarowskij:
– Vi är förstås superglada över den fina respons vi fått från en entusiastisk publik som sträcker sig över generationsgränserna, och att vi får fortsätta berätta om familjen Löwander och karaktärerna runt dem. Det är med stor glädje vi samlar vårt finfina team och vår härliga skådespelarensemble och trycker på startknappen för en säsong tre.

– Vi är så otroligt stolta över att göra denna produktion tillsammans med Jarwoskij, SVT och Film i Väst. I ljuset av det starka mottagandet av premiärsäsongen så är det extra roligt att redan nu kunna säkra ytterligare en säsong. Vi ser verkligen fram emot att under 2018 även erbjuda Viaplays tittare den första säsongen, säger Fredrik Ljungberg på Viaplay.

Susann Billberg på Jarowskij producerar säsong tre. Göran Danasten är seriens projektledare på SVT. Den pågående säsongens sista avsnitt sänds den 4 december. Från och med hösten 2018 finns hela första säsongen på Viaplay. Under hösten 2018 börjar SVT visa säsong två i SVT1 och på SVT Play. Säsong tre beräknas ha premiär under 2019 i SVT och därefter på Viaplay.