Den legendariska tv-serien från 90-talet om det onda och goda där Danmarks Rikshospital står i centrum får nu en fortsättning. Lars von Trier dyker för sista gången ner i Rikets många olösta historier och det utlovas både kusligheter och humor i tv-serien Riket Exodus. Serien är producerad av Zentropa i samproduktion Film i Väst.

Vad som händer i den slutliga uppgörelsen mellan gott och ont är fortfarande hemligt, men säkert är att den gamla striden mellan svenskarna och danskarna fortfarande pågår och att det ännu vilar en förbannelse över det gamla sjukhuset. Så var beredd på att ta det goda med det onda under den tredje och sista säsongen av Riket som får titeln Riket Exodus.

Lars von Trier regisserar och har liksom tidigare säsonger skrivit manus tillsammans med Niels Vørsel.

Det är ännu inte offentligt vilka skådespelare som medverkar i Riket Exodus men det kommer att vara en mix av välkända karaktärer från tidigare säsonger och helt nya karaktärer.

Riket I och II producerades 1994 och 1997 och var en banbrytande tv-serie som rönte stor uppmärksamhet och prisades i både Danmark och Sverige men också i resten av världen. I samband med att Riket Exodus produceras har de två tidigare säsongerna genomgått en omfattande restaurering.

Riket Exodus produceras av Zentropa Entertainments (Louise Vesth) i samarbete med Viaplay och DR i samproduktion med Film i Väst, Zentropa Sweden (Lizette Jonjic) och Ginger Pictures och med stöd av Nordisk Film & TV fond, BNP Paribas Fortis Film Finance och Creative Europe Media Programme of the European Union.

Riket Exodus får premiär 2022.