Magnus von Horns debut EFTERSKALV deltar i huvudtävlan på Stockholms Filmfestival 11-22 november 2015 där Lisa Aschans DET VITA FOLKET får världspremiär. Men den allra första filmen att visas är Ninja Thybergs kortfilm HINGSTEN, som inviger hela festivalen.
Magnus von Horns Efterskalv deltar i huvudtävlan. I Efterskalv utforskar långfilmsdebuterande Magnus von Horn självbehärskande normer i ett avlägset samhälle. Efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på en ungdomsanstalt återvänder John (Ulrik Munther) till sin hemby för att börja sitt nya liv. Men det blir inte som han tänkt sig då hans gamla brott varken är glömt eller förlåtet.
Förra årets 1 km film-stipendiat Ninja Thyberg är tillbaka med Hingsten, som också inviger hela festivalen. En coming of age-historia där 16-åriga Adena får reda på att hennes snygga gymnasielärare David, som är dubbelt så gammal som henne, kommer att spendera sommarlovet på samma semesterort som henne. Hon letar upp David som är allt annat än bekväm med hennes närmanden.
Dessutom deltar ytterligare samproduktioner på festivalen i tre olika sektioner:
Lisa Aschans Det vita folket (Impact). Alex är på väg till affären när hon grips av polis och sätts i förvar. Utan att få veta när eller om hon ska få åka hem – eller rentav utvisas – börjar Alex planera för att rymma. Lisa Aschans (Apflickorna) science fiction-inspirerade thriller är en tankeväckande film om makt och hierarkier med Vera Vitali och Pernilla August i rollerna.
Roar Uthaugs Bölgen (Twilight Zone). För över 100 år sedan drabbades den norska fjordbyn Geiranger av ett katastrofalt jordskred som ödelade samhället, och enligt experterna är det bara en tidsfråga innan det händer igen. Med en norsk geolog och hans familj i centrum sätter regissören Roar Uthaug skräck i ett idylliskt fjordsamhälle i Skandinaviens första katastroffilm. Bölgen är Norges Oscarsbidrag och har setts av ungefär 750 000 norrmän på bio.
Daniel Denciks Guldkusten (Open Zone). Daniel Dencik gör i sin långfilmsdebut upp med ett brutalt kapitel i Danmarks förflutna. Vi följer den danska botanisten Wulffs resa till de före detta slavkolonierna i Guinea, 1836, för att starta en kaffeplantage. Men Wulffs romantiska bild av Afrika förändras när han möter verkligheten långt bortom de danska upplysningsvisionerna.
I dokumentärfilmstävlingen ser vi Erik Gandinis The Swedish Theory of Love. I kortfilmstävlingen deltar Stefan Constantinescus Prologue. I tävlingen 1 KM FILM deltar Olivier Guerpillons IN/UT.
Läs mer om festivalen här.