Göteborgsinspelade Nelly Rapp – dödens spegel inviger Barn och Ungdomsfilmfestivalen, Buff, i Malmö lördagen den 11 mars. And the King Said, What a Fantastic Machine!, öppnar Tempo dokumentärfilmsfestival som invigdes den 6 mars.

Monsteragenten Nelly Rapp och hunden London är tillbaka i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen. Nellys pappa ska flytta ihop med sin tjej och hon har fått sin brorsa Valle på halsen. Tillsammans beger de sig ut i Svartskogen för att finna Dödens spegel. En resa som tar dem djupt in i skogen till den plats där Nellys mamma en gång försvann.

Nelly Rapp är baserad på Martin Widmarks populära barnböcker med samma namn, illustrerade av Christina Alvner och Emil Maxén. Matilda Gross spelar återigen huvudrollen, och filmen regisseras av Johan Rosell och produceras av Jon Nohrstedt och Niklas Larsson på SF Studios i samproduktion med Film i Väst.

I övriga roller ser vi Johan Rheborg, Jens Ohlin och Marianne Mörck. Sofie Forsman (Young Royals) och Tove Forsman (Young Royals) har skrivit manus baserat på de populära böckerna om Nelly Rapp av Martin Widmark

På Buff visas också Vem-filmerna av Linda Hambäck och Stina Wirsén, Exodus av Abbe Hassan samt Emre & Nemo av Andja Arnebäck och Annika Ivarsson. Alla samproducerade med Film i Väst.

Läs mer om Buff här 

 

Tempo dokumentärfilmsfestival

And the King Said, What a Fantastic Machine!, inviger Tempo dokumentärfilmsfestival som invigs i dag, den 6 mars. Filmen är gjord av Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck och belönades med jurypriserna vid festivalerna i Sundance och Berlin tidigare i år. Filmen tävlar om Tempo Documentary Award och prissumman 75 000 kronor tillsammans med Mia Engbergs Hypermoon.

I Tempo Short Award tävlar Hanna Högstedts Eftersörjare, Christer Wahlbergs Gösta Petter-land samt i sektionen New Doc Clara Noreens Kiosk-Erik, som också får svensk premiär.

Läs mer om Tempo här