Nu startar inspelningen av TED – FÖR KÄRLEKENS SKULL, filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Som tidigare berättats spelas Ted av den högaktuelle Adam Pålsson och filmen regisseras av Hannes Holm, som senast regisserade succén En man som heter Ove. Filmen produceras av Lena Rehnberg och Cecilia Forsberg-Becker på StellaNova Film i samproduktion med bland andra Film i Väst. 

Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber. Hela landet fascinerades av Teds glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Det var i musiken han fann sin stora lycka och där kunde han uttrycka sina känslor om kärlek och sorg. Teds låtar lever vidare än idag och påverkar våra liv.

– Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger regissören Hannes Holm.

Filmen skildrar ett liv fullt av kärlek. Bröderna Ted och Kenneth var oskiljaktiga och tillsammans skapade de den låtskatt som Ted lämnade efter sig. Kenneth Gärdestad, som skrev alla texter, har varit med i arbetet med filmen och bidragit med inspiration och berättelser bakom de enorma framgångarna.

– Ted brukade säga att en dag utan kärlek är en förlorad dag. Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas och visas upp för en ny generation som kanske bara hört musiken men inte känner till personen Ted Gärdestad så väl, säger Kenneth Gärdestad.

Inspelningen äger på olika platser i Västra Götalandsregionen och i Stockholm. Producenter är Lena Rehnberg som även producerade den flerfaldigt guldbaggebelönade filmen Monica Z (2013) och Cecilia Forsberg-Becker på StellaNova Film.

Ted – För kärlekens skull produceras i samarbete med Film i Väst samt Nordisk Film, TV4 och Universal Music Publishing, och med stöd från Svenska Filminstitutet, Norska Filminstitutet samt Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av Nordisk Film och har premiär under 2017.