Nu presenteras skådespelarna för Ruben Östlunds kommande film Triangle of Sadness, en episk satir som utspelar sig i modevärlden och de superrikas universum. Den internationella ensemblen kommer ledas av unga skådespelarstjärnskotten Harris Dickinson och Charlbi Dean ackompanjerade av den trefaldigt Oscar©-nominerade Woody Harrelson. Inspelningarna påbörjas den 19 februari i Göteborg och Trollhättan och fortsätter därefter på en lyxyacht i den grekiska övärlden. Filmen beräknas ha premiär 2021 och SF Studios kommer att distribuera filmen i Norden. Filmen produceras av Erik Hemmendorff, Plattform Produktion och Philippe Bober, Coproduction Office, i samproduktion med Film i Väst bland andra.

Den internationella ensemblen i Triangle of Sadness leds av unge, brittiske skådespelarstjärnskottet Harris Dickinson (Beach Rats, The Kings Man, The Souvenir: Part II), sydafrikanska Charlbi Dean (Spud, Black Lightning) och den trefaldigt Oscar©-nominerade Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Zombieland, Midway). Andra medverkande är Henrik Dorsin (Solsidan), kroatiske Zlatko Buric (Pusher), tyska Iris Berben (Miss Sixty) och Sunnyi Melles, filippinska Dolly De Leon (Verdict), danska Vicky Berlin (Anja & Viktor – In Sickness And In Health) och brittiske Oliver Ford Davies (Star Wars Episode I, II och III).

Filmen handlar om modellparet Carl (Dickinson) och Yaya (Dean), som bjuds med på en lyxkryssning. När yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska (De Leon). I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

– Jag uppfostrades i föreställningen om att utseendet inte spelar någon roll, att det är insidan som räknas. Redan som barn insåg jag dock att detta var en välmenande lögn. Genom modellerna Carl och Yaya vill jag utforska utseendets värde i tre skilda miljöer: i modevärlden, på lyxyachten bland miljardärerna och på en öde ö, där den filippinska städerskan plötsligt hamnar längst upp i hierarkin och Carl hittar nya sätt att utnyttja sitt vackra yttre,” säger Ruben Östlund, regissör för Triangle of Sadness.

Ruben Östlund, som vann Guldpalmen i Cannes 2017 för komedin The Square, har också skrivit manuset till Triangle of Sadness som produceras av Erik Hemmendorff på Plattform Produktion och Philippe Bober på Coproduction Office. Triangle of Sadness är den första av Ruben Östlunds filmer som spelas in med engelska som huvudspråk – och hans mest ambitiösa film hittills.

Östlund återförenas med flera tidigare samarbetspartners: A-foto Fredrik Wenzell (Turist, The Square), produktionsdesignern Josefin Åberg (Turist, The Square) och kostymören Sofie Krunegård (The Square).

Filmen produceras av Plattform Produktion och samproduceras av Film i Väst, Imperative Entertainment, Essential Films, Coproduction Office, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma och ZDF/Arte, Svenska Filminstitutet, Danska Filminstitutet, Eurimages, BFI (awarding National Lottery funding), Medienboard Berlin-Brandenburg och Nordisk Film & TV Fond. Filmen produceras i samarbete med Heretic, Bord Cadre Films, Sovereign Films och Piano Films. Nordisk distributör av filmen är SF Studios.

Bilder:

  • Charlbi Dean Foto: Ilya S. Savenok, Getty Images Entertainment, via Getty Images
  • Harris Dickinson Foto: Anthony Harvey/​Shutterstock