I påsk blir det premiär för TV-serien om författaren och illustratören Kerstin Thorvalls liv i SVT. Tova Magnusson regisserar Det mest förbjudna som är producerad av Göta Film för SVT i samproduktion med Film Väst och SVT.

Kerstin Thorvall lever ett idylliskt och kärleksfullt förortsliv. Hon är gift med en mycket ordentlig man och har många barn. Hon är också en talangfull modetecknare och barnboksförfattare, Hon älskar sitt jobb. Och hon älskar att ligga med unga vackra män, helst i främmande länder. Snart blir hon även en av Sveriges mest uppmärksammade författare.

Det mest förbjudna är en berättelse om den välkända författaren och illustratören Kerstin Thorvall, spelad av Cilla Thorell. Tv-serien spänner över en stor del av Kerstins liv, vi får följa henne från 1959 och genom tiden då hennes skandalomsusade bok, Det mest förbjudna, kom ut och fram till att hon är farmor. Serien handlar om en yrkeskvinnas kamp mot konventioner och patriarkat. Men också om kampen mot psykisk sjukdom och konsekvenserna det får för hennes barn. Kerstin Thorvall är en kvinna som tar plats, och inte ber om ursäkt för det. En författare som är extra älskad för att hon aldrig förstod när hon borde hållit käft.

​Så här säger regissören Tova Magnusson om varför hon ville göra serien:
– Jo, för komplexiteten i hennes liv. För kampen och gränslösheten. För hennes ensamhet och behov. För sanningslidelsen. Hon kunde inte ljuga. För att det är en generationsberättelse som minner oss om betydelsen av vad vi kommer ifrån och vad vi lämnar efter oss.

Tova Magnusson, född 1968 i Huddinge, har regisserat film, tv, teater och radio. Hon har bland annat regisserat tv-serierna Gynekologen i Askim som vann Kristallen för Bästa TV-drama, Arne Dahl, Solsidan och långfilmerna Fröken Sverige och Fyra år till. Hon arbetar även som skådespelare och har bland annat setts i Bron, Tjockare än vatten, Flickan och Fyra år till.

Fakta Det mest förbjudna

Regi: Tova Magnusson Manus: Åsa Lantz Producent: Christer Nilson Produktionsbolag: Göta Film Ansvarig utgivare: Christian Wikander SVT Det mest förbjudna är producerad av Göta Film för SVT, i samproduktion med SVT och Film Väst.

Rollista:
Kerstin Thorvall: Cilla Thorell Hilma: Anna Bjelkerud Nils-Petter: Richard Forsgren Åke: Sven Ahlström Malte: Magnus Krepper

Sänds i tre ddelar påsken 2016 med start 6 mars kl. 21:00 i SVT1 och SVTPlay

Bild: Josef Persson, hämtad från www.giff.se