Den politiska thrillern Doktrinen har tagits ut till Series Mania i Lille, Frankrike. En av Europas största festivaler för dramaserier. Serien bygger på Magnus Montelius hyllade spänningsroman Åtta månader. Serien produceras av Anagram Sverige i samproduktion med bland andra TV4 och Film i Väst. Doktrinen är delvis inspelad i Västra Götaland.

Doktrinen landar tittaren i en värld av intriger och interna konflikter, i ett nervkittlande och skrämmande drama som placerar tittaren mitt i händelsernas centrum ­på Utrikesdepartementet. I ett högt tempo kastas tittaren mellan intimt drama, storpolitik och spioneri på högsta nivå.

Huvudrollerna spelas av Josefin Neldén (Vår tid är nu, The Head, Försvunna människor, Gräns), Anna Sise (Tunna blå linjen, Hamilton, Bäckström) och svensk-tyske August Wittgenstein (The Crown, Hidden – Förstfödd, Professionals).

Johan Lundin står för regi tillsammans med Jens Jonsson som även skrivit manus till detta politiska drama, om en rysk påverkansoperation riktad mot Sverige.

Doktrinen är en samproduktion mellan TV4, Anagram Sverige, Film i Väst, Aurora Studios och Beside Productions med stöd av NFTF och i samarbete med Finnish Impact Film Fund.

Bild på Josefin Neldén: Anders Nicander Anagram