Projektbeskrivning

Inspelningarna av Bäckström säsong 2 drar igång i början på 2021 i Västra Götaland samt Stockholm. Säsongen är till stora delar baserad på Leif G.W. Persso’s roman, Den sanna historien om Pinocchios näsa.

Bäckström säsong 2 produceras av Georgie Mathew och Cecilia ForsbergYellowbird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i VästNiva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Manusen är skrivna av Jonathan Sjöberg och Dennis Magnusson och kommer att regisseras av Andreas Öhman och en ytterligare regissör. Banijay Rights hanterar den internationella distributionen.

– Kjell Bergqvists tolkning av Leif GWs Bäckström blev en dundersuccé på TV4 och C More. Därför känns det extra spännande att få fortsätta med en uppföljare. Den här gången har fallet koppling till en makaber speldosa, som det verkar vila en förbannelse över, så den nya säsongen andas lite mer mystik, men Bäckström är fortfarande en skitstövel med ett stort gott hjärta och mycket humor, säger Niva Westlin Dahl, Exekutiv producent på TV4/C More.

– Vi är givetvis oerhört tacksamma och glada över möjligheten att få fortsätta resan med Bäckström. Det är en härlig utmaning att toppa framgångarna från den första säsongen, men vi lovar att vi har en riktigt stark och underhållande säsong på gång, säger Georgie Mathew, producent på Yellowbird.