Projektbeskrivning

Hela den stjärnglänsande skådespelarensemblen tar i vinter steget ut på biograferna i långfilmen Bröllop, begravning och dop – filmen. Den fristående biofilmen är regisserad av Colin Nutley, som också svarar för manus tillsammans med Helena Bergström. Filmen är, precis som tv-serien, producerad av Sweetwater Production i samproduktion med Film i Väst, TV4 och Nordisk film och inspelad i Västra Götaland.

Andra säsongen av succéserien Bröllop, begravning och dop hade premiär på C More den 14 september och på TV4 den 27 september.

I den fristående biofilmen Bröllop, begravning och dop – filmen får vi fortsätta följa familjerna Öhrn och Seger. Den namnkunniga skådespelarensemblen återförenas i form av Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Marie Göranzon, Johan H:son Kjellgren, Jan Malmsjö, Andreas T Olsson, Peter Harryson, Alexander Karim, Helena af Sandeberg, Robert Gustafsson, Tomas von Brömssen, Philip Zandén, Klas Wiljergård och Jonathan Fredriksson.

– To work with this group of actors would be any directors dream – and to now see them on the big screen really puts the icing on the cake, säger Colin Nutley.

Bröllop, begravning och dop – filmen följer vi familjerna Öhrn och Seger och tar oss genom höst och vinter, på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt… En film om kärleken och döden och allt däremellan.

För regin svarar Colin Nutley, som också har skrivit manus tillsammans med Helena Bergström. Fotograf är Peter Mokrosinski, klippare Emil Stenberg och Vickis Munck, scenograf Kristoffer Andersson och kompositör Gaute Storaas.

Producenter är Colin Nutley och Joana Sorobetea för Sweetwater Production i samproduktion med TV4, Nordisk Film och Film i Väst.

Colin Nutley är en av våra mest hyllade regissörer och producenter. Tre av hans filmer har blivit utsedda till Sveriges Oscarsbidrag: Änglagård – en av de mest publikdragande svenska filmerna genom tiderna och belönad med två Guldbaggar för Bästa film och Bästa regi – Sista dansen och Under solen, som blev Oscarsnominerad för Bästa utländska film.

Bröllop, begravning och dop – filmen har biopremiär i vinter.