Projektbeskrivning

https://youtu.be/8jMTPVoeEZU

 

IMDB 

Director: Gilles Marchand
Producer: Jérémie Elkaïm, Hallberg/Guerpillon
Production company: Les Films de Françoise
Release date: Augusti, 2016 (Locarno)

Dans la Forêt (Into the Forest) är den tredje långfilmen av den franska regissören och manusförfattaren Gilles Marchand, vars tidigare filmer Who killed Bambi? (2003) och L’autre monde (Black Heaven, 2010) båda valts ut till Cannesfestivalens huvudsektion. Manuset är skrivet av Gilles Marchand och Dominik Moll. Moll har tidigare regisserat två långfilmer som tävlat i Cannes: Harry, en vän som vill dig väl (2000) och Lemming (2007).

Dans la Forêt handlar om två franska bröder (spelas av Timothé Vom Dorp och Théo Van de Voorde) som åker till Sverige för att tillbringa sin semester med sin franska pappa (Jérémie Elkaïm), som bor och jobbar i en svensk storstad. Det är en psykologisk skräckthriller, som gränsar till det övernaturliga, en genre som Marchand och Moll även tidigare gjort sig kända för

Filmen produceras av franska independentbolaget Les Films de Françoise i samproduktion med Film Väst och GötaFilm International (Frida Hallberg och Olivier Guerpillon). Filmen utspelar sig i sin helhet i Sverige och spelades in i Västra Götaland (Dalsland; Ed, Bäckefors och Kroppefjäll) och Göteborg mellan augusti och oktober 2015.