Projektbeskrivning

Inspelningen av Andreas Öhmans nya långfilm En dag kommer allt det här bli ditt har börjat i Norrbotten och kommer snart till Västra Götaland. Filmen är en personlig berättelse om att komma hem, våga möta det förflutna och om att växa upp. I huvudrollerna Karin Franz Körlof, Peter Haber och Suzanne Reuter. Filmen produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst och distribueras av SF Studios. Den beräknas få premiär hösten 2022.

– Det är en helt otrolig känsla att vara igång och se karaktärerna komma till liv genom kläderna, miljöerna och framförallt skådespelarna. Det är en sådan jävla ynnest att få göra film igen och mäktigt att se alla kämpa för samma vision, säger Andreas Öhman, regissör och manusförfattare

Huvudrollsinnehavarna är Karin Franz Körlof (The Wife, Den allvarsamma leken, Vår tid är nu, Blå ögon), Peter Haber (Britt-Marie var här, Män som hatar kvinnor, Beck och Suzanne Reuter (Hamilton, Lasse-Majas detektivbyrå, Vår tid är nu, Lorry). I andra ledande roller ser vi skådespelarna Liv Mjönes, Arvin Kananian, Mattias Fransson, Emil Almén och Filip Berg.

En dag kommer allt det här bli ditt Den framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på föräldrarnas gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast ett av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villig att flytta hem igen?

En dag kommer allt det här bli ditt är en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha.

Filmen produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive, med stöd från SFI, Creative Media Europe och Nordisk Film och TV-fond. Producenter är Gila Bergqvist Ulfung, Eliza Jones och Markus Waltå.

Andreas Öhman har gjort flertalet prisbelönta kortfilmer och första långfilmen I rymden finns inga känslor nominerades i flera kategorier för Guldbaggen och shortlistades som Best Foreign Feature till Oscarsgalan 2011. Sedan dess har Andreas skrivit och regisserat en lång rad filmer, bland andra Bitchkram, Remake och senast Odödliga.