Projektbeskrivning

SF Studios producerar Forever, en ungdomsfilm om vänskap, kärlek och fotbollsdrömmar, regisserad av prisbelönta regissören Anders Hazelius (Tunna blå linjen, Thunder in My Heart). Manus är skrivet av Jessika Jankert (Så jävla easygoing) och filmen är producerad av Stefan H. Lindén (Eagles) och Erik Lundqvist (Rosa moln) på SF Studios i samproduktion med Film i Väst. Inspelningen börjar i Uddevalla i juli och det blir premiär våren 2023.

I huvudrollerna ser vi filmdebuterande Flutra Cela och Judith Sigfridsson som 14-åriga bästa vänner och aspirerande fotbollsproffs. I filmen medverkar också Agnes Lindström Bolmgren (Tårtgeneralen), Guldbaggenominerade Mustapha Aarab (Vinterviken) och Eleftheria Gerofoka (Ring mamma!).

Mila (Flutra Cela) och Kia (Judith Sigfridsson) har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo (Agnes Lindström Bolmgren) så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs och spela på Gothia Cup ser äntligen sin chans att lyckas – men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?

Forever är skriven av manusförfattaren Jessika Jankert (Så jävla easygoing) om två unga vänner som strävar efter att rädda sin vänskap samtidigt som de försöker hitta sina egna identiteter och följa sina drömmar. Den hyllade svenske regissören Anders Hazelius kommer att regissera filmen. Han har tidigare regisserat de prisbelönta tv-serierna Tunna Blå Linjen (2021) och Thunder in My Heart (2021).

– I sju år har jag velat göra den här filmen. Det kommer rakt från hjärtat och är en kärleksförklaring till att vara en 14-åring och drömma stort. Forever kommer att bli en spännande, hjärtskärande och vacker berättelse om utmaningarna med att redan i unga år behöva veta vem man är och vill bli och de saker man måste offra för att förverkliga sina drömmar”, säger Anders Hazelius, regissör.

Forever produceras av SF Studios och producent Stefan H. Lindén, som tidigare har skapat och producerat den framgångsrika svenska ungdomsserien Eagles på SVT, och Erik Lundqvist. Filmen samproduceras med Film i Väst och med stöd från Svenska Filminstitutet och Lindholmen Science Park. Gothia Cup, som är världens största fotbollscup för ungdomar, är samarbetspartner för att stödja unga fotbollstjejers drömmar och ambitioner.

– Forever är en emotionell och gripande resa i tiden. Det handlar om identitet, vänskap, kärlek och att våga fortsätta drömma när andra runt om oss slutar drömma. Vi vill göra en gripande berättelse som berör och som alla kan relatera till, samtidigt som vi vill göra den snyggaste fotbollsfilmen som någonsin gjorts i Sverige. Med en fantastisk författare i Jessika Jankert, en oerhört begåvad regissör i Anders Hazelius och två blivande stjärnor i Flutra och Judith som spelar våra huvudroller ser jag så fram emot att börja filma Forever”, säger Stefan H. Lindén, producent på SF Studios.

Inspelningen kommer påbörjas i Uddevalla i juni 2022. I arbetet med Forever har produktionsteamet gjort mycket research och träffat damfotbollsspelare, unga som äldre, för att försöka skapa en så realistisk berättelse som möjligt.

Filmen distribueras av SF Studios och kommer att släppas på svenska biografer under våren 2023.

Bild: Erik Persson