Projektbeskrivning

 

Director: Felix Herngren, Måns Herngren
Producer: Malte Forssell
Production companies: Nice FLIX
Release date: December 25, 2016

Hundraettåringen som smet från notan och försvann är baserad på Jonas Jonassons karaktärer och universum från bestsellern Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Inspelningen pågår i Trollhättan med omnejd sedan 23 maj och pågår in i nästa vecka. Robert Gustafsson gör återigen rollen som Allan Karlsson. Filmen får svensk biopremiär 25 december.

Filmen handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvannbjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

Hundraettåringen som smet från notan och försvann är baserad på en idé av Jonas Jonasson, Hans Ingemansson, Felix Herngren och Måns Herngren. För manus står Hans Ingemansson och Felix Herngren och för regin står Felix Herngren och Måns Herngren. Hundraettåringen som smet från notan och försvann är en samproduktion mellan FLX, Nice Drama, Film Väst, Buena Vista International Sweden, TV 4 och Nordsvensk Filmunderhållning.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann sågs av två miljoner biobesökare i Norden. Filmen Oscarnominerades för Bästa make-up och hår. Den gjorde även succé utanför Sveriges gränser, bland annat i Tyskland, Österrike, Holland och Sydkorea.

© Nice FLX Pictures
© Buena Vista International Sweden

Bilder: Ola Kjelbye