Projektbeskrivning

Regi: Mikael Bundsen
I rollerna: Rick Yale, John Partridge, Eiry Hughes, Suzanne Packer
Produktionsbolag: French Quarter
Kortfilm, 19 minuter

Alec stalls inför ett dilemma när hans syster säger att Alecs man inte står på gästlistan till hennes bröllop i Turkiet. Ställd mellan att göra sin syster besviken och att göra något som strider mot hans egna värderingar strävar Alec efter att göra alla lyckliga.  I undersökandet av temat eftergift eller motstånd visar oss Involuntary Activist hur lätt det är att stå upp för något i teorin men hur väsensskilt det är att göra det i verkligheten.

Involuntary Activist är den tionde kortfilmen som gjorts av en vinnare av the Iris Prize. Iris Prize är ett av de största och mest prestigefyllda kortfilmspriserna med en prissumma på 30 000 brittiska pund. Som en hyllning till HBTQ-filmen delas priset årligen ut i Cardiff, Wales, och låter därmed pristagaren göra en ny film. Mikael Bundsen vann Iris Prize år 2017 och spelade 2018 in Involuntary Activist i Pontypridd och Cardiff.

Mikael Bundsen har tidigare samproducerat Mamma vet bäst (2016), Det bor inga bögar i Bollebygd (2015) och Bättre i Berlin (2012) med Film i Väst. Samproducerad med SVT Kortfilm, Film i Väst och Svenska Filminstitutet.