Lyckoviken2020-09-22T11:51:01+00:00

Projektbeskrivning

I höst är det premiär på Viaplay för Lyckoviken – ett krimkryddat relationsdrama skapat av Sveriges främsta deckardrottning Camilla Läckberg. Nu släpps den stjärntäta rollistan där Martin Stenmarck, Ella Rappich, Christopher Wollter, Alexander Karim, Ia Langhammer och Lars Väringer är några av namnen. Serien spelas in i Vänersborg. Huvudförfattare tillsammans med Camilla Läckberg är göteborgarna Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert. Nordisk Film TV (Renée Axö) producerar i samproduktion med Film i Väst.

– Jag är så fantastiskt stolt över att ha några av Sveriges absolut bästa skådespelare med på det här äventyret, säger Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg är Sveriges mest framgångsrika författare med över 22 miljoner sålda böcker världen över. Nu provar hon en helt ny bana – som skapare av Nordic Entertainment Groups nya satsning Lyckoviken, ett krim- och relationsdrama i sann Läckberg-anda som även har beskrivits som en ”modern såpa”. Serien har nordisk premiär på Viaplay i höst.

– Jag är så glad och förväntansfull över Lyckoviken och fantastiskt stolt över att få ha en så otrolig cast med några av Sveriges absolut bästa skådespelare med på äventyret. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, jag har verkligen längtat efter att få göra en såpa i modern tappning, säger Camilla Läckberg.

Inför inspelningsstarten är rollistan nu klar och den består av en mängd välkända ansikten. Artisten Martin Stenmarck kommer att spela en av huvudrollerna.

– Jag har länge velat skådespela mer och tycker att det här ska bli så grymt kul. En stor utmaning också så klart – det är väldigt många duktiga skådespelare med – men det gäller att våga göra sådana här saker. Sist jag tog ett längre break från musiken åkte jag till Nepal och cyklade mountainbike, den här gången provar jag att skådespela i en serie! Jag tycker att min karaktär Danne är väldigt intressant också, han är mitt i en 40-årskris som många nog kan känna igen sig i, och han bär på väldigt mycket under ytan som krigar inuti honom, säger Martin Stenmarck.

I rollerna syns även bland andra Christopher Wollter (Heder, Störst av allt), Disa Östrand (Känn ingen sorg), Ella Rappich (Störst av allt), Daniel Adolfsson (Bron), Ia Langhammer (Det som göms i snö), Emma Broomé, (Beckomberga, Dramaten), Mirja Turestedt (Tartuffe, Dramaten), Alexander Karim (Advokaten), Linda Santiago (Fantastiska vidunder), Ashkan Ghods (Johan Falk), Marie Robertson (Solsidan), Lars Väringer (ALEX), Amanda Lindh (Bonusfamiljen), Jacques Karlberg (Cryptid), Nina Rashid (Kungligaste teatern, Dramaten) samt Peter Lorentzon, Anna Söderling, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus.

Lyckoviken handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Huvudpersonen Johanna (Disa Östrand) är en polis som återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning och kastas in i gamla minnen, konflikter och relationer.

Camilla Läckberg har i serien skapat ett mikrosamhälle där större delen av dramat utspelar sig: idylliska Lyckoviken alldeles vid havet. Grannområdet är som ett Sverige i miniatyr där sex familjer bor sida vid sida – från arbetarklass till välbeställd. Från välmående till olyckliga. Över Lyckoviken vilar också en olöst gåta som kommer få många dramatiska vändningar.

Lyckoviken är ett Viaplay Original i 16 avsnitt, uppdelat på två säsonger, med premiär på Viaplay och TV3 i höst. Serien är skapad av Camilla Läckberg och Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst, med Renée Axö som producent och Jenny Grewdahl som kreativ producent. Huvudförfattare tillsammans med Camilla Läckberg är Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och för regi står Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård. Produktionen distribueras av Eccho Rights.

Projektdetaljer

Kategorier:

Taggar

Share This Story, Choose Your Platform!

Välkommen till Film i Väst

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 300 svenska och internationella långfilmer, dramaserier, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

FILM I VÄST – a part of Region Västra Götaland.

Västra Götaland is Sweden’s foremost region for culture. Through dedicated effort and the country’s largest cultural budget, both in absolute terms and per capita, culture has a self-evident role in social life. Culture is a basic precondition for active, committed citizens – involvement contributes to democratic development. Culture can make people grow and is very important for employment, regional development and growth in Västra Götaland.

Till toppen