Projektbeskrivning

Den rumänske regissören Cristi Puius film Malmkrog har tagits ut till den nya tävlingssektionen Encounters vid Berlins Filmfestival. Filmen är producerad av Anca Puiu och samproducerad av Jörgen Andersson och Kjell Åhlund på Doppelganger och Film i Väst. Göteborgsbolaget Cloudberry postproducerar.

Synopsis: Nikolai, en stor jordägare, en man av värld, bjuder in några av sina vänner till sitt gods på landet. Godset fylls snart av gäster från den övre societeten, bojarer och officerare. Tiden fylls av grandiosa måltider, sällskapslekar och långa diskussioner om döden och Antikrist, framsteg och moral. Samtidigt faller de på eget grepp i tron på att historien aldrig upprepar sig själv; ingen av gästerna förmår inse att händelseutvecklingen på godset har fångat dem i en fälla.

Cristi Puiu föddes 1967 i Bukarest. Han är manusförfattare och regissör och har haft filmer med i Cannes, där han vann Un Certain Regard för Herr Lazarescus död (2005). Han var också uttagen i Official Selection med sin film Sieranevada – En gravallvarlig komedi (2016). I Berlin har han vunnit en Guldbjörn för kortfilmen Cigarettes and Coffee. 

Regi: Cristi Puiu
Producent: Anca Puiu, Mandragora
Svensk samproducent: Jörgen Andersson, Kjell Åhlund, Doppelganger i samproduktion med Film i Väst