Projektbeskrivning

Nu ligger första avsnittet av Göteborgsfilmaren Nils Alatalos interaktiva thriller Person X uppe på Youtube. Det är det första av fyra avsnitt. I huvudrollerna ser vi Sofie Folgart och Astrid Olofsson. Projektet är ett av tre som valdes ut med hjälp av en ung referensgrupp inom ramen för Talent to Watch 2021. Producerat av Haveri Film i samproduktion med Film i Väst.

Ett interaktivt mysterium som kretsar kring internet-myten Person X. En diplomat hittas mördad under mystiska omständigheter. Kan internet-myten Person X vara inblandad? Vad som är verklighet och påhitt blir snabbt svårt att hålla isär när teorier delas på internet. För varje ledtråd väcks ständigt nya frågetecken. Vad är egentligen sanningen … och hur hittar vi den?

Person X är uppbyggt som ett pussel du själv kan lägga. I avsnitten finns ledtrådar, och spåren sträcker sig långt utanför webbserien själv. Om du vill finna svaret till gåtan Person X, så måste du själv axla rollen som detektiv. Serien är inspirerad av ”desktop film”, alltså filmer som utspelas helt på dataskärmar. I Person X ser vi hemmagjorda Youtube-dokumentärer om fallet, och vi lämnar aldrig konspirations-vloggarens virtuella värld.