Projektbeskrivning

Director: Kjell Sundvall
Producer: Håkan Hammarén
Script: Niclas Ekström
Production companies: Fundament Film
Release date: July 3, 2015 (Sweden)Synopsis: Carro Asplund, en ung diakon, får i uppdrag av kyrkorådet att bege sig till Phuket för att ansvara för det prestigefyllda evenemanget tillsammans med församlingens präst Krister Hellstrand. Till hennes fasa visar sig Krister vara en spelmissbrukande försupen lögnare som helt verkar ha tappat sin tro och sina kristna värderingar. Kyrkan som han lovat bygga är inte ens påbörjad, och var pengarna har tagit vägen vet bara hans bookie. Han håller sällan några gudstjänster och när han väl drar på sig stolan förrättar han dem gärna på en bar med Mekong-whiskey istället för nattvardsvin.

Det blir en kamp för Carro att få Krister på benen. Tillsammans måste de göra allt för att se till att statsministerbesöket ska lyckas. Men de har oddsen emot sig, Krister har spelskulder till fel sorts människor och de kräver betalt direkt annars tänker de knäcka hans ben; hans störste rival, Norske kirkens präst Espen, vägrar att låna ut sin fina bambukyrka till besöket när det visar sig att Krister redan tidigare lånat Espens fru; och själva församlingen består av en liten sorlig spillra utlandssvenskar.

Men Carro ger sig inte, hon ska få ordning på Kristers liv och församling, men hur fan det kunde gå så här illa…

Teamet bakom SVT-serien ”30 grader i februari”, vinnare av Kristallen som bästa svenska TV-drama, som sändes våren 2012, är nu igång med ett nytt filmprojekt: en ny svensk komedi med arbetsnamn ” Prästen i paradiset”. Ansvarig producent är Håkan Hammarén och Kjell Sundvall regisserar. Kjell Bergqvist spelar den manliga huvudrollen. I den kvinnliga huvudrollen ser vi Eva Röse.

Imdb   Sfi
Läs mer om filmen här.