Projektbeskrivning

Anders Thomas Jensen (Rättfärdighetens ryttare) var på plats i Cannes för att presentera sitt nya projekt, Tillbaka till verkligheten (Back to Reality) som han både skriver manus till och regisserar. Filmen spelas in nästa år i Västra Götaland och på Fyn. Anders Thomas Jensens filmer karakteriseras av svart humor och absurda historier, så även Tillbaka till verkligheten.

Nyss utsläppt från fängelset är bankrånaren Anker på väg för att hämta bytet. Den ende som vet var pengarna är begravda är hans traumatiserade bror Manfred, som under fängelsetiden har flytt in i ett alter ego, och nu inte längre kommer ihåg något om pengarna. I hopp om att låsa upp Manfreds minne reser bröderna till sitt barndomshem och börjar gräva.

Tillbaka till verkligheten produceras av Sisse Graum Jørgensen och Sidsel Hybschmann på Zentropa i samproduktion med Film i Väst och Zentropa Sverige, Lizette Jonjic, med stöd av Det Danske Filminsitut, FilmFyn, TV 2 Danmark och developed med stöd av The Creative Europé Media Programme of the European Union.

Ditribution Nordisk Film Distribution och internationell sälj TrustNordisk. Bild: Anders Overgaard.