Projektbeskrivning

25 december är det premiär för sista säsongen av den älskade och hyllade dramaserien Vår tid är nu. Det blir en specialsäsong på fyra avsnitt som utspelar sig sommaren 1951, alltså mellan den första och andra säsongen. Vår tid är nu – 1951 regisseras av Måns Herngren och för manus svarar Ulf Kvensler.

Vår tid är nu är den populäraste svenska dramaserien på över ett decennium, och har engagerat en trogen publik under tre spännande säsonger. Men många har undrat hur det gick till efter första säsongen, när Nina och Calle åter blev ett par. Nu ska äntligen den historien berättas.

Under några ljusa sommarmånader åker familjen Löwander och deras personal ut till skärgården där de återupptar traditionen att driva sommar­restaurang. Nina (Hedda Stiernstedt) är utskriven från sjukhuset efter sitt självmordsförsök, men behöver återhämta sig. Calle (Charlie Gustafsson) gör upp planer för semestern med hustrun Sonja (Malin Persson) och deras son, men hans tankar är på annat håll. Familjens matriark Helga (Suzanne Reuter) är tillbaka vid rodret med köks­mästare Backe (Peter Dalle) vid sin sida. Ute i skärgården väcks gamla minnen till liv. Samtidigt är Helga upptagen med att styra upp Ninas fram­tid med maken Erik (Hannes Fohlin) på godset nere i Skåne. Men vad vill egentligen Nina själv?