Projektbeskrivning

Kortfilm

Regi: Monne Lindström        
Manus: Monne Lindström och Kristina Meiton    
Producent: Kristina Meiton, MigDig
Animatör och illustratör: Monne Lindström
Kompositör: Monne Lindström
Ljud: Lars Wignell, Gustaf Berger, Auditory
Klippning: Kristina Meiton
Grading: Hector Moras
Röster: Michael Olsson och Monne Lindström

Snön rasar i skidbacken och Zlatan släpar på en snöblind dam. ”Damen, vad är din plan?”, ropar han. ”Du är tung att släpa på!” Zlatan är en av vår tids största sportstjärnor. Trött på offentligheten åker han på skidsemester, men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Filmen är en animerad saga om vad som kan hända när givna förutsättningar byts ut och nya spelregler uppstår.

Monne Lindström är född 1963 i Karlstad, Sverige. Hon är grafisk formgivare och konstnär och har sedan 2010 arbetat med animerade filmer. Monne använder ofta sig själv som karaktär för att undersöka nya perspektiv i vardagslivet. Hennes film Anyone for Tennis? är den första filmen i en triologi där Zlatan i Alperna är den andra. Båda filmerna är samproducerade med Film i Väst.

Monne Lindström om sin film:
Zlatan befinner sig mitt i en snöstorm, han har feber. ”Skuggorna rycker i min kropp, varje skogsparti väcker och söver mig om vartannat”. Det var den första bilden. Jag hade varit nyfiken på honom länge. Han var intressant som en slags seriefigur med stjärnstatus, men också spännande och mångbottnad. Ändå behövde han ett motstycke, en besvärlig dam att tampas med. Jag har i filmen velat utforska en annan sida av Zlatan, bortom den offentliga mediabilden. Genom att ha tecknat figurerna i filmen många gånger har deras personligheter och samvaro fördjupats. Filmen är andra delen av en trilogi där den första filmen handlade om tennisspelaren Rafael Nadal. Jag har haft väldigt roligt tillsammans med mina figurer, som påminner om oss men som ändå tillhör en annan värld.