Var går gränsen för vänskap? Hur långt får man gå på sociala medier? I morgon, tisdag 19 april, är det premiär för den nya webb-TV-serien Hashtag på SVT Play. Hashtag tar sin utgångspunkt i ett Instagramkonto där tjejer och killar hänger ut varandra som horor. Vänner vänds mot varandra och de uthängda ropar efter hämnd. Det hela urartar snabbt och slutar med upplopp. En serie om små handlingar som får stora konsekvenser.

Serien Hashtag är helt fiktiv men inspireras till viss del av de så kallade Instagramupploppen i Göteborg år 2012. Alla skådespelare är ungdomar från Göteborg och serien är inspelad i samma stad. Serien produceras av Zentropa Sweden i samproduktion med SVT och Film Väst. 8 x 12 delar. Serien har premiär den 19/4 i SVT Play och då läggs de fyra första avsnitten ut.

Hashtag är skriven av Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och regisseras av Anders Hazelius. Producent: Lizette Jonjic, Zentropa Sweden. Foto: Ellinor Hallin. Klippare: Andreas Nilsson. Musik av 1987 (Victor Holmberg).

I rollerna: Aviva Wrede, Emma Söderström, Winny Lopez, Loa Ek (Efterskalv), Kevin Waz (Play), Özden Sanal, Miran Kamala (Beck, Johan Falk, Sebbe), Alexander Gustavsson (Pojkarna) med flera.

Läs mer här och här. Och här kan du se en trailer.