Inspelningarna av Ruben Östlunds satir Triangle of Sadness startade i februari, men fick ta en paus med anledning av coronapandemin. Nu återupptas inspelningarna med den stjärnspäckade internationella ensemblen bestående av Harris Dickinson, Charlbi Dean och den trefaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Woody Harrelson, som nu har landat i Sverige och är på plats i Film i Västs studio Trollhättan.

Amerikanska skådespelaren Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing Missouri, The Messenger, The People vs. Larry Flynt) landade i Sverige i veckan för att för första gången påbörja arbetet med Ruben Östlund, som vann Palme d’Or i Cannes 2017 och blev Oscarsnominerad för sin senaste film The Square. Östlund har även tidigare uppmärksammats för sin film Force Majeure (2014) i Un Certain Regard i Cannes. I Östlunds nya satsning, satiren Triangle of Sadness, spelar Woody Harrelson spelar rollen som en marxistisk sjökapten på en lyxyacht som sjunker.

”Jag är väldigt glad att vi har återupptagit inspelningarna. Vi visste inte om Woody skulle kunna komma till Sverige i tid. När jag satte ihop mitt team så hade jag Real Madrid som förlaga. Precis som spelarna i Real Madrid ska alla skådespelare vara helt perfekta för sina roller. Precis så perfekt kändes det när Woody klev in i rollen som sjökaptenen. Det är imponerande att se hans nivå på skådespeleri”, säger Ruben Östlund.

Woody Harrelson fick sin första stora roll i komedin White Men Can’t Jump (1992). Därefter har han haft stora roller i filmer såsom Adrian Lynes Indecent Proposal (1993) och Oliver Stones Natural Born Killers (1994), följt av Roland Emmerich’s 2012 (2009), Zombiland (2009), The Hunger Games-serien (2012, 2013, 2014 och 2015), Now You See Me (2013, 2016) samt HBO-serien True Detective, med flera.

”Det är ett stort privilegium att få arbeta med den geniale Östlund. I dessa oroliga tider är det inte mycket annat som hade fått mig att resa så här långt. Arbetet med filmen är oerhört inspirerande för mig”, säger Woody Harrelson.

Triangle of Sadness är Ruben Östlunds första helt engelskspråkiga film – en episk satir som utspelar sig i modevärlden och de superrikas universum. I filmen blir modellparet Carl (Harris Dickinson) och Yaya (Dean Kriek) medbjudna på en lyxkryssning. Men när yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska (De Leon). I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

“Det är den femte av Ruben Östlunds långfilmer som vi samproducerar så det känns väldigt spännande att följa arbetet, och väldigt roligt att världsstjärnan Woody Harrelson äntligen finns på plats i Trollhättan för fortsatt inspelning, det var några nervösa veckor där”, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Östlund har skrivit manuset till Triangle of Sadness som produceras av Erik Hemmendorff på Plattform Produktion och Philippe Bober på Coproduction Office i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Beräknad premiär är 2021 och SF Studios distribuerar filmen i Norden.