Sommarvärmen håller i sig. Kanske inte bästa kvällarna att just se på Film i Västs samproduktioner, men här kommer i alla fall en aktuell lista över de filmer och tv-draman som just nu visas på SVTPlay. Vi ber att få återkomma till höstens biofilmer likaså när det gäller andra kanaler och vodtjänster.

 • Vår tid är nu, alla tre säsongerna. En av de mest popuära tv-serierna i Sverige hittills. Och i jul kommer en fjärde, fristående miniserie på SVT. Även den inspelad Västra Götaland och samproducerad med Film i Väst.
 • We got this George English, en amerikan bosatt i Sverige, har just förlorat sin far och i sviterna av det även sitt jobb. Dessutom upplyser hans revisor honom om att han har en skatteskuld på en halv miljon kronor. När han av en tillfällighet snubblar över den bortsprungna katten Rio dras han in i en serie händelser som leder honom fram till det olösta mordet på Olof Palme. Och när hans fru Sofia berättar att det finns en belöning på 50 miljoner kronor till den som kan lösa fallet formas en idé hos George. En idé som kan lösa hans ekonomiska problem. I rollerna: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Anki Larsson, Sandra Andreis m.fl. Del 1 av 6.

 • Sanna Lenkens Min lilla syster
  Stella är 12 år och på väg in i de spännande tonåren. Hon jämför sig ständigt med sin perfekta storasyster Katja, konståkningstalangen som lyckas i allt. Men Stellas värld vänds upp och ner när hon i hemlighet upptäcker att Katja brottas med en svår ätstörning. Regi: Sanna Lenken. I rollerna: Rebecka Joseph­son, Amy Deasismont, Annika Hallin, Henrik Norlén, Maxim Mehmet, Emelie Strömberg m.fl.
 • Geir Hansteen Jörgensens Det nya landet
  Del 1 av 4. Ali och Massoud delar rum på en flyktingförläggning i Skåne. En dag blir de vittnen till en brutal utvisning. De bestämmer sig för att ta sina öden i egna händer och ger sig tillsammans ut på en vild resa genom den svenska sommaren. På vägen möter de Louise, en före detta Fröken Sverige som delar deras vilsenhet och längtan efter ett annat liv. Regi: Geir Hansteen Jörgensen. I rollerna: Mike Almayehu, Michalis Koutsogiannakis, Lia Boysen m.fl.
 • Peter Birros Hammarkullen
  Välkommen till det nya Sverige! Ska Kristina lyckas förföra fastighetsskötaren? Kan arbetsförmedlaren övertala Mohammed att ta ett svartjobb? Går Ballongmannen på helium? Vem vinner musikkriget i trappuppgången? Är Josef homosexuell? Orkar socialsekreteraren hjälpa somaliskan och hennes barn? Är Boris verkligen Guiseppes vän? Varför snattar Dino muffins och inte Raider? Och är det sant att de ska flytta hela Hammarkullen till Kaliningrad?
 • Carin Mannheimers Saltön
  Carin Mannheimers dramaserie baserad på Viveca Lärns romaner om invånarna på Saltön. Vi möter tobakshandlaren Blomgren (Tomas von Brömssen) och hans fru Emily (Anki Larsson), den rotlösa Johanna (Ulla Skoog) och den pedantiske ostronfiskaren Bengt (Claes Malmberg) och många fler.
 • Lisa Langseths Hotell
  Erika har full kontroll över sitt liv innan det plötsligt rasar samman och hon bara vill bort från allting. Tillsammans med nyfunna vänner från sin terapigrupp bestämmer hon sig för att ta in på hotell. Här kan de ta semester från sig själva och vara precis den de vill vara. Regi: Lisa Langseth. I rollerna: Alicia Vikander, David Dencik, Anna Bjelkerud, Mira Eklund, Henrik Norlén, Simon J. Berger, Lisa Carlehed m.fl.

 • Lisa Ohlins Walk With Me
  Romantiskt drama om soldaten Thomas, som under ett uppdrag i Afghanistan råkar trampa på en mina och förlorar båda sina ben. Väl hemma på ett sjukhus i Danmark blir Thomas alltmer frustrerad över att rehabiliteringen går så långsamt. När den tuffa balettdansaren Sofie erbjuder sig att hjälpa till med träningen så accepterar han till slut. Thomas och Sofies ansträngningar ger långsamt resultat, samtidigt som deras relation utvecklas på ett sätt ingen av dem hade kunnat föreställa sig. Regi: Lisa Ohlin. I rollerna: Mikkel Boe Følsgaard, Cecilie Lassen, Silja Eriksen Jensen, Karen-Lise Mynster, Morten Holst, Dar Salim m.fl. (De standhaftige)
 • Alexandra-Therese Keinings Pojkarna
  När bästisarna Kim, Momo och Bella dricker saften från en märklig blomma händer något magiskt. De förvandlas till killar och börjar utforska världen och sig själva. Njutningen och friheten som pojkvärlden erbjuder är stor och kontrasten märkbar till de kränkningar de ofta får uppleva när de är flickor. Filmen bygger på Jessica Schiefauers ungdomsroman med samma titel. Regi: Alexandra-Therese Keining. I rollerna: Tuva Jagell, Emrik Öhlander, Louise Nyvall, Alexander Gustavsson, Wilma Holmén, Vilgot Ostwald Vesterlund m.fl.
 • Roar Uthaugs Vågen
  Geologen Kristian arbetar på ett skredövervakningscenter nära den natursköna Geirangerfjorden. Genom åren har Norge drabbats av flera dödliga bergras och nu börjar Kristian se oroande tecken på att det snart kan vara dags igen. Hans varningar tas dock inte på allvar och myndigheterna vill ogärna utrymma Geiranger mitt under den blomstrande turistsäsongen. Men plötsligt går larmet – en bergssida har rasat ner i fjorden och en 80
  meter hög våg dundrar fram mot samhället. Kristian tvingas nu föra en desperat kamp mot klockan för att rädda sin familj. Regi: Roar Uthaug. I rollerna: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sande, Fridtjov Såheim, Thomas Bo Larsen m.fl. (Bølgen)
 • Kasper Barfoeds Sommaren ’92
  Danmark lyckades inte kvalificera sig till fotbolls-EM 1992, men då Jugoslavien blev diskvalificerade fick de en andra chans som ersättningsnation. När turneringen var över stod danskarna som segrare, något ingen i fotbollsvärlden trodde var möjligt. Filmen berättar historien om den smått osannolika bragden. Regi: Kasper Barfoed. I rollerna: Ulrich Thomsen, Mikkel Boe Følsgaard, Cyron Melville, Esben Smed Jensen, Gustav Dyekjær Giese, Birgitte Hjort Sørensen m.fl. (Sommeren ’92)
 • Jonathan Etzlers Badaren
  Utanför en simhall upptäcks en bil tillhörande en smitare. Polisen är därför på plats för att arrestera ägaren. Men när mannen ifråga vägrar att gå upp ur poolen uppstår en situation som ingen hade kunnat förutspå. Detta är en historia baserad på en verklig händelse, berättad med mycket humor. En film i regi av Jonatan Etzler.

 • Mikael Bundsens Den ofrivllige aktivisten
  Efter att ha levt som öppet homosexuell och gift med sin make, ställs läraren Aled inför att åter kliva tillbaka in i garderoben. Hans syster ska gifta sig i Turkiet och bröllopsparet vill inte se ett homosexuellt par bland gästerna. En kortfilm av Mikael Bundsen från 2019.
 • Mikael Bundsens Det bor inga bögar i Bollebygd
  Två unga män med ett gemensamt förflutet träffas av en slump. Om mod, chanser som inte togs och ögonblick som aldrig kommer igen. Kortfilm av Mikael Bundsen.
 • Morgane Dziurla-Petits Grab Them
  Saally är en kvinna i medelåldern som länge har varit på jakt efter kärlek, men den senaste tiden har hennes sökande komplicerats av det faktum att hon ser ut exakt som Donald Trump. En film av Morgane Dziurla-Petit.
 • Simon Vahlnes Fight on a Swedish Beach
  Svensk sommar, solen skiner och barnfamiljerna har samlats på stränderna. Mitt i semesterparadiset börjar några halvfulla ungdomar ”heila” och skrika hora åt en äldre kvinna. En frontalkrock mellan två generationer, där brist på kommunikation slutligen leder till slagsmål på en svensk strand. Kortfilm från 2016 av Simon Vahlne.
 • Julia Thelins Sorry Not Sorry
  Feride är ensam i sommarnatten. Hon har varit på fest med sina kompisar och på vägen hem tar hon en omväg ner till vattnet. Där får hon syn på ett gäng unga killar som skrålar vårsånger i en vacker gammal träbåt. De styr båten in till stranden där Feride står. I rollen som Feride ser vi Gizem Erdogan. I regi av Julia Thelin.