Kultklassikern Kenny Starfighter, som sändes i SVT 1997, kommer tillbaka på SVT i höst. I huvudrollerna ser vi Johan Rheborg och Maja Rung, som galaxhjältarna Kenny och Penny Starfighter. Tillsammans ska de försöka stoppa den ondskefulle Dr Deos grymma hämnd mot mänskligheten. Till sin hjälp har de en grupp barn med 11-åriga Ester i spetsen. Serien spelades in i Västra Götaland hösten 2021 och producerades av Jarowskij, Lotta Westberg, i samproduktion med Film i Väst och SVT. Premiär på SVT Play fredag 16 september och i SVT1 söndag 18 september.

Sofia och Tyrone från originalseriens barnhjältegäng har vuxit upp. Tillsammans har de fått två barn, Ester och Milo. En dag när Ester kommer hem från skolan upptäcker hon att hela familjen har försvunnit. Tillsammans med sina bästa vänner Errol och Vincent påbörjar hon sökandet efter sin familj.

Samtidigt når en mystisk signal fram till Galaxhjältarnas högkvarter på planeten Mylta. En sändare på Jorden, från 1997, har plötsligt aktiverats och det finns tecken på att superskurkarnas superskurk, Dr Deo, är tillbaka. Om så är fallet, vem ska stoppa honom? Kenny har inte synts till på 20 år… Så vem ska då hämta sändaren?

Manusförfattare och regissörer är Calle Åstrand, Pontus Löwenhielm och Mats Lindberg som också låg bakom originalserien från 1997 och långfilmen Kenny Begins från 2009:

– Vi ville så gärna göra Star Wars, E.T. eller Blade Runner, men resultatet blev Kenny Starfighter. Det är oerhört smickrande att så många kommer ihåg vår serie från 90-talet. Vi vill att dom som såg serien då ska få ett kärt återseende, och att de tar med sig en ny generation barn in i vår skruvade värld.

Barnens roller spelas av Kiwi Kasslind, Oliver Andersen, Anas Mounir, Kolbjörn Skarsgård. I övriga roller: Johan Rheborg, Maja Rung, Simon J Berger, Johan Glans, Katrin Sundberg, Per Svensson, Annika Andersson, Marie Agerhäll, Thomas Hanzon.