Dragomir ”Gago” Mrsic slog igenom i Snabba cash-filmerna och spelade mot Tom Cruise i prisbelönade Edge of Tomorrow. Nu gör han huvudrollen i thrillerserien ALEX tillsammans med Rakel Wärmländer (Gåsmamman). Huvudförfattare är Niklas Rockström (Innan vi dör) och Michael Hjorth (Sebastian Bergman/Den fördömde). Thrillerserien är ett nytt Viaplay Original i sex delar som produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst med premiär våren 2018.

Det är underbart att äntligen få göra en stenhård thrillerserie som vågar gå längre än vad vi vanligtvis får se och som vågar visa den råa kriminella verkligheten. ALEX utspelas i en brutal värld jag själv sett på nära håll, som vi här får uppleva helt utan kompromisser säger Dragomir Mrsic.

ALEX handlar om den hårdföre och korrupta polisen Alex som bestämt sig för att bli ren. Men de mörka krafter han samarbetat med vägrar släppa honom, vilket leder till att både Alex och hans familjs liv sätts på spel. Samtidigt får Alex en ny partner, Frida, som i hemlighet fått i uppdrag att sätta dit honom.

ALEX är en nagelbitande spänningsserie med starka och komplexa karaktärer där gränserna för vad som är rätt och fel, oavsett om man är snut eller kriminell, sedan länge suddats ut.

Serien produceras av SF Studios, producent Nicklas Wikström Nicastro (Oscarsnominerade En man som heter Ove).

Alex är ett drömprojekt som vi tillsammans med Gago arbetat med under lång tid. Manusen har blivit riktigt vassa och det känns oerhört inspirerande att nu kunna förverkliga detta tillsammans med Viaplay, säger producenten Nicklas Wikström Nicastro.

Dramathriller är den mest sedda genren på Viaplay och nu utökar vi den ytterligare med thrillerserien ALEX. Vi förstärker vår position som den ledande Nordiska streamingtjänsten och fortsätter att leverera det bästa lokala innehållet, säger Jonas Karlén, VD Viaplay.

Thrillerserien är baserad på en grundidé av Dragomir Mrsic och Mikael Cross och börjar spelas in nu i vår i Göteborg.

ALEX är ett Viaplay Original med exklusiv premiär på Viaplay i samtliga nordiska länder våren 2018. Serien produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst och distribueras internationellt av About Premium Content och Lumière.

Bild: Stephanie Muster

Om SF Studios
SF Studios är ett av Nordens ledande produktionsbolag. Bland tidigare produktioner finns, utöver långfilmstrilogin ”Snabba Cash”, även förra årets storsuccé ”En man som heter Ove”, Oscarsnominerad 2017 för Bästa utländska film och Bästa mask. SF Studios är aktuell i biograferna med Guldbagge-nominerade ”Bamse och Häxans dotter” och med TV-serien ”Advokaten” för Viaplay samt storfilmen ”Borg/McEnroe”, båda med premiär hösten 2017.

Om FIlm i Väst
Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Genom åren har Film i Västs samproduktioner vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 139 Guldbaggar genom åren. Till det kommer ytterligare 271 nomineringar. 2016 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.