SF Studios, Sweetwater Production och Film i Väst tillkännager stolt inspelningsstarten av Helena Bergströms nya storfilm för 2017 – Vilken jävla cirkus. Filmen är en varm, känsloladdad och underhållande dramakomedi där vardagslivet ställs på ända och karaktärerna tvingas kliva ur sina komfortzoner. En film i sann feelgood-anda om hopp och kärlek, att våga släppa taget och vinna allt. Filminspelningen äger rum i Ulricehamn.

I rollerna återfinns bland andra Molly Nutley (Saknad), Gustav Lindh (Springfloden), Evin Ahmad (Blå ögon), Aliette Opheim (Svartsjön), Johan Widerberg (En man som heter Ove), Tomas von Brömssen (Känn ingen sorg) och Vanna Rosenberg (Hur många kramar finns det i världen).

Helena Bergströms senaste film, En underbar jävla jul, var den mest sedda svenska filmen på biograferna 2015. Vilken jävla cirkus har premiär hösten 2017.

 – Med Vilken jävla cirkus vill jag bjuda på en hisnande kärlekshistoria som berör, griper tag och underhåller biopubliken. Filmen ska skildra kontraster mellan det strama, strukturerade livet och ett liv i smått kaos men med ett överflöd av vänskap och kärlek. Att våga släppa taget för att så småningom vinna allt, det summerar hopp och kärlek för mig, säger Helena Bergström, regissör, som även skrivit manus.

– Film i Väst är mycket stolta samproducenter för Vilken jävla cirkus och välkomnar Sweetwater Production åter till Västra Götalands-regionen och Ulricehamn. Vilken jävla cirkus känns som en fantastisk fin start på ett nytt spännande filmår 2017”, säger Mikael Fellenius, VD Film i Väst.

Om filmen
Hugo (Gustav Lindh) har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes (Evin Ahmad). Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall (Tomas von Brömssen). En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock (Vanna Rosenberg) som inte kan laga mat, en clown (Johan Widerberg) som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna (Molly Nutley). Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget?

Filmen är producerad av Sweetwater Production AB i samproduktion med Film i Väst, SF Studios, TV4 AB, Nordsvensk Filmunderhållning AB, Nouvago Capital AB och Succéfilm AB.Filmen distribueras av SF Studios.

För intervjuförfrågningar, pressmaterial och pressbilder, vänligen kontakta:
Stephanie G. Bonn, Zap PR, mobil: 070 775 61 10, e-mail: stephanie@zap-pr.com

För förfrågningar till Film i Väst vänligen kontakta: Camilla Nasiell, mobil: 070-720 6563, e-mail: camilla.nasiell@mondayrelations.se

Pressrum: www.sffilm.se #VilkenJävlaCirkus

Om Sweetwater Production
Sweetwater Production startades av Colin Nutley 1994. Tre av Colin Nutleys filmer har varit Oscar©-nominerade som Sveriges bidrag där Under Solen var en av de nominerade i kategorin Best Foreign Language Film år 2000. Colin Nutleys och Helena Bergströms filmer har sammanlagt setts av över åtta miljoner besökare på de svenska biograferna. Sweetwater Production har producerat 17 långfilmer – varav nio legat etta på Biotoppen, ett antal reklamfilmer och nu senast TV-serien Saknad för C More.

Om Film i Väst
Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Genom åren har Film i Västs samproduktioner vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 131 Guldbaggar genom åren. Till det kommer ytterligare 247 nomineringar. 2016 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolagets verksamhet är film- och tv-produktion, distribution, samt de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios har bland annat producerat den nu Oscarsnominerade filmen En man som heter Ove som är den tredje mest sedda filmen i Sverige någonsin. Bland många pågående projekt, producerar SF Studios just nu den internationella storfilmen Borg McEnroe med förväntad premiär hösten 2017. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier AB.

Bild: Regissör Helena Bergström på inspelningsplats. ©Jan Töve, Sweetwater Production AB