Ernst De Geers långfilm Hypnosen, som spelats in i Västra Götaland, får svensk biopremiär i dag. Filmen är producerad av Garagefilm International, Mimmi Spång, i samproduktion med Film i Väst och norska Mer Film. Hypnosen är en internationell festivalfavorit och vann bland annat priser under festivalen i Karlovy Vary.

 

Hypnosen berättar om det unga entreprenörsparet André och Vera som ska pitcha sin app för kvinnohälsa på en prestigefylld tävling. Innan de åker dit testar Vera hypnos för att sluta röka. Plötsligt är hon som förändrad och André börjar agera alltmer irrationellt.

I de ledande rollerna ser vi Herbert Nordrum (Världens värsta människa, Amundsen, Unge kommissarie Morse), Asta Kamma August (Händelser vid vatten, Bränn alla mina brev, Pakten), David Fukamachi Regnfors (Kapningen, Gentlemen, Deg), Andrea Edwards (Tunna blå linjen, Allt jag inte minns, Vår tid är nu).

Ernst De Geer är filmare, född 1989 i Stockholm. Han har studerat regi vid Norska filmhögskolan. Hans examensfilm, The Culture, från 2018 vann priser vid flera internationella festivaler, bland andra Palm Springs och Premiers Plans. Den var också nominerad till norska Guldbaggen, Amanda. Hypnosen är hans debutfilm. Manus till Hypnosen har han skrivit tillsammans med Mads Stegger.

Filmen är producerad av Garagefilm International i samproduktion med Film i Väst, Mer Film och Totem Atelier, i samarbete med SVT och Svenska Filminstitutet (Moving Sweden), med stöd från Norska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond i samarbete med NRK och YLE.