Den första maj har konspirationskomedin We got this premiär på SVT Play. Regisserad av Oscarsnominerade Patrik Eklund med Schiff Musarra, Olle Sarri, Alexander Karim, Anki Larsson och Sandra Andreis i ledande roller. We got this produceras av Jarowskij för SVT i samproduktion med Viaplay och Film i Väst.

På premiärdagen släpps de två första avsnitten på SVT Play och den 3 maj sänds första avsnittet i SVT 1. Totalt blir det sex avsnitt om 45 minuter.

Synopsis: Schiff Musarra spelar George English, en amerikan bosatt i Sverige. George får reda på att han har en stor skatteskuld som snart ska betalas. Av en slump snubblar han över informationen om att det finns 50 miljoner kronor i potten för att lösa Palmemordet. Med kronofogden flåsandes i nacken och en inställning av ”hur svårt kan det vara?” ser han det som en rimlig lösning på sina pengaproblem. Hitta mördaren och komma åt lösensumman! Tillsammans med en något otippad trio bestående av privatspanare, gamla poliser och journalister tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna. Han är dock ovetandes om de onda krafter som lurar i mörkret. Och andra sidan, är de onda krafterna knappast beredda på att möta George English och hans gäng…

”Big Lebowski möter Palme-utredningen”. Så presenterades We got this för den internationella dramabranschen på festivalen Series Mania förra året – och kammade såklart hem priset för bästa pitch. Det är ingen liten utmaning att med värme, respekt och humor ta oss med på en personlig resa med Sveriges största polisutredning som fond. Vi är mycket glada för samarbetet med upphovsmannen Schiaffino Musarra och regissören Patrik Eklund och hoppas att den här serien både ska överraska och underhålla vår publik. Kanske också möta en ny publik?”. – Anna Croneman, Chef SVT Drama

Produktionsfakta: Skapare: Schiaffino Musarra Manus: Schiaffino Musarra, Santiago Gil och Patrik Eklund Producent: Anna Sofia Mörck, Jarowskij Konceptuerande regi: Patrik Eklund Medverkande: Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis mfl.