Den rosade dramakomedin Painkiller i regi av Gabriela Pichler har som en av åtta internationella dramaserier nominerats till bästa tv-serie vid Cannes International Series Festival – Canneseries. Göteborgsinspelade Painkiller är skapad av Gabriela Pichler och Johan Lundborg och producerats av Anna-Maria Kantarius, Garagefilm, i samproduktion med Film i Väst och SVT.

– Det är på tiden att Hisingen kommer till Cannes!, säger seriens skapare Gabriela Pichler och Johan Lundborg.

Galavisningen äger rum den 9 april och pristagaren presenteras dagen därpå den 10 april. På plats i Cannes finns Gabriela Pichler och Johan Lundborg, huvudrollsinnehavarna Dodona Imeri och Snežana Spasenoska samt producent Anna-Maria Kantarius. Vinnaren offentliggörs av juryn vid en prisceremoni den 10 april. Den sjunde upplagan av Canneseries arrangeras den 5 – 10 april.

– Ingen berättar om livets utmaningar med samma kärlek och goda humör som Gabriela Pichler. Självklart uppmärksammas Painkiller med en fin nominering i Canneseries. Vi är så stolta och glada över den här underbara serien!, säger Amna Maksumic, exekutiv producent SVT Drama.

Painkiller hade svensk premiär den 26 januari och samtliga sex avsnitt finns att se på SVT Play. Painkiller är en dramakomedi kryddad med svärta om en kärleksfull men långt ifrån friktionsfri mor-dotter-relation vars världar på samma gång inspirerar och kolliderar med varandra

Gabriela Pichlers hyllade debutfilm Äta sova dö (2012) blev fyrfaldigt Guldbaggebelönad och utsågs 2013 till Sveriges Oscarsbidrag. Hennes andra film Amatörer (2018) vann Dragon Award som Bästa nordiska film vid Göteborg Film Festival och nominerades till fyra Guldbaggar. Johan Lundborg står bland annat bakom fotot till flertalet prisade filmer såsom Äta sova dö, Amatörer, Jätten och Kokodi-kokoda. Alla nämnda filmer är samproducerade med Film i Väst.

Producent är Anna-Maria Kantarius för Garagefilm i samproduktion med SVT och Film i Väst. Exekutiv producent på Garagefilm är Mimmi Spång och exekutiv producent på SVT är Amna Maksumic. Ansvarig utgivare är Anna Croneman, programchef för drama på SVT. För internationell distribution svarar REInvent International Sales.