Film i Västs samproduktion Lyckoviken hade premiär den 20 oktober på TV3 och Viaplay. Som mest såg 488 000 tittare första avsnittet på TV3, vilket innebär ett tittarrekord för kanalen under premiärdygnet.

Lyckoviken handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Huvudpersonen Johanna (Disa Östrand) är en polis som återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning och kastas in i gamla minnen, konflikter och relationer.

Serien bygger på en idé av Camilla Läckberg, som också är huvudförfattare tillsammans med Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och för regi står Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård. 

Lyckoviken är ett Viaplay Original i 16 avsnitt, uppdelat på två säsonger, med premiär på Viaplay och TV3 i höst. Serien är skapad av Camilla Läckberg och Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst, med Renée Axö som producent och Jenny Grewdahl som kreativ producent. Produktionen distribueras av Eccho Rights.

I rollerna syns Christopher Wollter (Heder, Störst av allt), Disa Östrand (Känn ingen sorg), Ella Rappich (Störst av allt), Daniel Adolfsson (Bron), Ia Langhammer (Det som göms i snö), Emma Broomé, (Beckomberga, Dramaten), Mirja Turestedt (Tartuffe, Dramaten), Alexander Karim (Advokaten), Linda Santiago (Fantastiska vidunder), Ashkan Ghods (Johan Falk), Marie Robertson (Solsidan), Lars Väringer (ALEX), Amanda Lindh (Bonusfamiljen), Jacques Karlberg (Cryptid), Nina Rashid (Kungligaste teatern, Dramaten) samt Peter Lorentzon, Anna Söderling, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus.

Bilden: Johanna (Disa Östrand) och Danne (Martin Stenmarck)Foto: Pär Bäckstrand/Viaplay

.