En TV-series öde brukar avgöras efter tredje avsnittet; stannar tittarna kvar eller börjar de lämna? Film Västs samproduktion 30 grader i februari har lyckats med konststycket att inte bara behålla, utan också öka tittarantalet efter fyra omgångar. I snitt har 5,4 miljoner sett TV-dramat på SVT på måndagskvällar (och då är inte webb-TV-tittarna inräknade).

– Det är väldigt glädjande att så många följer serien. Dessutom har jag sällan mött så stort engagemang för seriens olika karaktärer. Jag får massor av mejl och brev av tittare som vill kommentera eller fråga om 30 grader. Det är ovanligt, säger seriens producent Martin Persson på Anagram.

Fyra avsnitt av 30 grader i februari har nu sänts på måndagkvällarna i SVT.I andra säsongen av 30 grader i februari har tittarna fått återse svenskarna som flydde hemlandet för värmen i Thailand och ett bättre liv. Glenn och hans Oh drömmer om att bli föräldrar. Joy tvingas ta hand om mamma Kajsa och lillasyster när livet plötsligt tar en vändning. Och vad hände egentligen Majlis som försvann i den stora katastrofen? Dessutom kommer tittarna få stifta bekantskap med en rad nya intressanta personligheter. Bland annat Anders, Joy och Wildas pappa, som spelas av Björn Kjellman. Andra säsongen kommer att utspela sig delvis i Göteborgstrakten och delvis i Thailand.

I rollerna: Lotta Tejle, Kjell Wilhelmsen, Djuangjai Hirunsri, Maria Lundqvist, Hanna Ardéhn, Björn Kjellman, Shima Niavarani, Linus Wahlgren, Disa Östrand, Dag Malmberg m.fl.

Manus: Anders Weidemann Regi: Andrea Östlund, Emiliano Goessens, Håkan Lindhé

30 grader i februari är producerad av Anagram för SVT, i samproduktion med SVT och Film Väst med stöd från Gothenburg Film Studios och Chimney Pot.

Här kan du se 30 grader på SVT Play