Vid en ceremoni i Reykjavik i kväll vann Film i Västs samproduktion Barn av Dag Johan Haugerud Nordiska rådets filmpris. Filmen är delvis inspelad i Studio Fares i Trollhättan. Barn har tidigare vunnit Dragon Award på Göteborg Film Festival och tog storslam vid året utdelning av Amanda, Norges motsvarighet till Guldbaggen.

Barn utspelar sig i miljöerna runt en skola i Oslo och handlar inledningsvis om den 13 år gamle Lykke, dotter till en socialdemokratisk minister, som genom en olycka tar livet av Jamie, sonen till en framstående politiker från Fremskrittspartiet, FrP. Filmen följer efterspelet till olyckan och undersöker vad det innebär att vara barn i Norge i dag.

Henriette Steensrup spelar huvudrollen Liv, som är rektor på den skola där olyckan sker. Thorbjørn Harr spelar FrP-politkern Per Erik Lundmo som mister sin son. Som alltid i Dag Johan Haugeruds filmer skildras de mest allvarliga teman med humor och värme. Bland övriga skådespelare syns Jan Gunnar Røise, Brynjar Bandlien, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner, Trine Wiggen, Selome Emnetu, Anne Marit Jacobsen och Tone Danielsen.

Barn produceras av Motlys (Yngve Sæther) i samproduktion med bland andra Film i Väst. Filmen distribueras av Arthaus i Norge, TriArt i Sverige och Øst for Paradis i Danmark.