11-14 september hålls Frame Filmfestival, en årlig kortfilmsfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Utöver en tävlingsdel i fyra kategorier ordnas en rad seminarier, bland annat hos Film i Väst. Festivalen är kostnadsfri, men man ska registrera sig. Här är ett urval programpunkter.

Här kan du läsa om alla 43 tävlingsfilmer

Här kan du registrera dig.

Festivalstrategi
Jenny Luukkonen, kort och dokumentärfilmsansvarig på Film i Väst, och Josefina Mothander, festivalansvarig för kortfilm på Svenska Filminstitutets internationella enhet, delar med sig av sina erfarenheter av olika festivaler och ger tips och trix på hur ni skall navigera i festivaldjungeln. Samtalet leds av Frames producent Maja Kekonius.

  • 13 september | 13:30-14:30 Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg

 

Möt KonstAB – produktionsbolaget som går sina egna vägar
De har gjort humorsketcher på sociala medier, satt upp teater på Folkteatern, Göteborgs Stadsteater och Dramaten, gjort kortfilm som tävlat i Startsladden och långfilm utanför stödsystemet. Alltid på högsta allvar med humor som medel, ofta kring temat att ifrågasätta marknadens vilja att kommersialisera konsten. KonstAB består av Filip Aladdin, Anton Hellström och Ossian Melin. Hör dem prata om fördelar och nackdelar med att hitta egna vägar genom konstant skapande. Samtalet leds av deltagare i utvecklingsprogrammet Prodda.

  • 13 september | 14:30-15:30 Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg

Lunchtalk med Nathalie Álvarez Mesén och Fanny Ovesen
Möt Guldbaggevinnande Nathalie Álvarez Mesén (Clara Sola) och långfilmsdebuterande Fanny Ovesen (Leva lite) i ett samtal om sina erfarenheter av att vara verksam i olika länder, att regissera baserat på litterär förlaga, att gå mellan formaten långfilm, serie och kortfilm och att hitta sina medarbetare. Nathalies nya film heter The Wolf Will Tear Your Immaculate Hands och utspelar sig under 1860-talet i nordvästra USA. Filmen följer Isabel, en infödd amerikansk kvinna som utbildats på en kristen missionsskola och brottas med förlusten av sitt kulturarv. Leva lite handlar om 19-åriga Laura som på en couchsurfingresa genom Europa vaknar upp naken efter att ha haft sex med en annan couchsurfare, utan ett enda minne av deras natt tillsammans.

  • 14 september | 12:30-13:15 ​​​​Plats: Stadsbiblioteket (Trappscenen)