På torsdagens direktsända pressträff presenterade Film i Väst vårens verksamhet med premiärer och inspelningar i Västra Götaland. Producenter, regissörer, författare och skådespelare medverkade via länk med ett stort uppbåd av journalister.

Osäkerheten kring premiärdatum är stor eftersom ingen vet när biografer öppnar igen men bland de som planerar en premiär under första halvåret märks Colin Nutleys Bröllop, begravning och dop – Filmen, Erland Beskows Sune – Uppdrag midsommar och den animerade filmen Apstjärnan av Linda Hambäck. Ninja Thybergs Pleasure är med på både Sundance Film Festival och Göteborgs filmfestival.

Corona-pandemin till trots är flera inspelningar planerade i Västra Götaland. Alex Schulmans Bränn alla mina brev i regi av Björn Runge, Milad Alamis existentiella thriller Motståndaren, en ny säsong av tv-serien Bäckström baserad på Leif GW Perssons roman, en dokumentär i ett intressant samarbete mellan Göran Hugo Olsson och Roxy Farhat, La Société du Spectacle och ett nytt LasseMaja-äventyr, Skorpionens gåta. Även Ruben Östlund medverkade på pressträffen och berättade hur arbetet med Triangle of Sadness fortskrider. Han visade också färska klipp ur filmen.

– Det är oerhört inspirerande att se hur mycket aktivitet det är i regionen vad gäller både inspelning och postproduktion, trots att tiderna inte är de lättaste. Det blir en vår med många stora och spännande projekt, en rolig start på nytt jobb, säger Kristina Börjeson, ny produktionschef på Film i Väst.

Här kan du läsa om alla inspelningar i Västra Götaland och premiärer våren 2021.